Facebook’tan iş aramak artık mümkün

Güncelleme Tarihi:

Facebook’tan iş aramak artık mümkün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 11:19

Yenibiris.com, yeni uygulaması insankaynaklari.com ile Facebook üzerinden iş aramayı mümkün hale getiriyor. Adaylar, insankaynaklari.com uygulaması ile profesyonel bir profil oluşturarak iş ilanlarına Facebook üzerinden başvurabiliyor.

Haberin Devamı

insankaynaklari.com ile sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden iş aramayı mümkün hale getiriyor. Adaylar, Facebook sayfaları üzerinden insankaynaklari.com uygulaması ile profesyonel bir profil oluşturarak iş ilanlarına kolay bir şekilde başvurabiliyorlar. Ücretsiz olan uygulamada adaylar Yenibiris.com ya da LinkedIn özgeçmişlerini uygulamaya aktararak iş ilanlarını inceleyip başvurularını yapabiliyorlar. Profil gizlilik ayarlarını kullanarak özgeçmiş bilgilerinin ne kadarının gözükeceğine kendileri karar verebiliyorlar.

 

İnsankaynaklari.com sayesinde adaylar bağlantıları üzerinden profesyonel profillerini zenginleştirdikleri gibi, diğer sosyal ağlardaki bağlantılarını da davet edebiliyorlar. Ayrıca, ikinci dereceden bağlantıların kullanılmasını sağlayan uygulama, adaylara şirketlerle olan bağlantılarını bulma fırsatı sunuyor. İş ilanları arasından şirket bazında, şehir ve pozisyon bilgileri ile detaylı arama yapılabilen uygulamada “Şimdi Başvur” tuşuyla istenilen ilana başvuru yapılabiliyor. Bunun yanı sıra adaylar bağlantılarının yayınladıkları ilanları da görüntüleyebiliyor ve uygun iş pozisyonu için yardımcı olabilecek bağlantıları listeleyebiliyorlar.

 

 

Haberin Devamı

Sosyal ağların profesyonel hayatta etkisi var
Aradıkları uygun adayları bulamayan kurumlar, insankaynaklari.com sayesinde Facebook ağında birçok kişiye ulaşabiliyor. İlan verilebilen uygulama, gelen başvuruları listeleyip özgeçmişleri inceleme olanağı da sunuyor. Ayrıca kurumlar, ilan ve statü güncellemelerini aynı anda Facebook ve Twitter profillerinde duyurabilecek. Yenibiris.com Genel Koordinatörü Burçak Pak Yılmaz, “Başlangıçta sadece sanal ortamda bir sosyalleşme aracı olarak algılanan sosyal ağların profesyonel yaşam üzerindeki etkisi bugün yadsınamaz boyutlara ulaştı. Türkiye, Facebook kullanımında dünyada 7. sırada yer alıyor. Biz sosyal medyada geçirilen zamanı göz önünde bulundurarak hem iş arayanlara, hem de işverenlere yönelik geliştirdiğimiz insankaynaklari.com uygulamasıyla güvenilir bir kaynak olmayı hedefliyoruz” dedi. Uygulamaya, facebook.com/insankaynaklaricom veya www.insankaynaklari.com adreslerinden ulaşılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!