Beypazarı’nda festival coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Beypazarı’nda festival coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2012 17:09

Ankara’nın tarihi ve turistik ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen 13’ncü Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Festival coşkulu etkinliklerle kutlandı. Bugün sona erecek festival nedeniyle otellerde ve konaklarda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

Haberin Devamı

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, bu yıl 13.’sü düzenlenen festival süresince sokak şenlikleri, konserler, gösteriler, müzik etkinlikleri, yarışmalar, defileler, yurt dışından gelen konuk öğrencilerin gösterilerinin yanı sıra birbirinden renkli görüntülere sahne olduğunu söyledi.
8 Haziran’da başlayan ve bugün sona erecek olan festivalde, Bulgaristan, Ukrayna, Makedonya dans grupları ile Beypazarı Gençlik Merkezi (BEYGEM) Folklor ekibi çeşitli gösteriler sundu. Akşam saatlerinde ise Güney Amerika’dan Kızılderili Inka Sol Grubu Hanlarönü mevkiinde Kızıldereli yerlilerinin yöresel dans gösterilerini sergiledi. Kızıldereli dans grubunun gösterisi festivale katılanların büyük ilgisini çekti. Atatürk Parkı’nda da halk müziği konseri düzenlendi.
Festival süresince otobüs firmaları Beypazarı-Ankara arası saat 24.00’e kadar otobüs seferlerini devam ettirdi.
Beypazarı’nın simgesi olan havuç konseptli yarışmalar kapsamında, Havuç Güzeli Yarışması, Havuç Yetiştiriciliği Yarışması ve Yöresel Yemek Yarışmaları da yer aldı. Bu arada Milli Piyango’nun 9 Haziran çekilişi de Beypazarı’nda düzenlendi.

Haberin Devamı

Volkan Konak konseri
 
Beypazarı’ndaki festivalin Pazar günü düzenlenecek son etkinliklerinde ise, BEYGEM konseri, çeşitli yarışmalar, yöresel yemek yarışması, Muppet show, Grup Rami ve orkestrası, Bulgaristan, Ukrayna, Makedonya halk dansları topluluklarının gösterileri, Gamze Özen ve Taylan ülger konserleri, ödüllü yarışmalar, komedi dans show izlenebilecek. Güzellik Yarışması Ödül Töreni’nin ardından Volkan Konak, hayranlarıyla buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!