Fitch, İspanya’nın notunu üç basamak düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Fitch, İspanya’nın notunu üç basamak düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 00:00

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İspanya’nın kredi notunu A’dan BBB’ye getirerek, üç basamak düşürdü.

Haberin Devamı

Fitch ayrıca, gündemde olan İspanyol bankalarının sermayenin yeniden yapılandırılmasının 60 milyar dolara mal olacağını, kötü bir senaryoda ise bunun 100 milyar dolara kadar çıkabileceğini savundu.
Rakam veremem
Bu arada, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile dün başkent Madrid’deki Başbakanlık Konutu’nda bir görüşme yapan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, daha sonra basın toplantısı düzenledi. Rajoy, İspanyol bankalarının sermaye yapılandırması için ne kadar paraya ihtiyacı olduğuyla ilgili soruları, “Uluslararası Para Fonu ve bağımsız değerlendirme kuruluşları bize görüşlerini bildirecekler. Herkesin rakamlar  konuşması beni rahatsız etmiyor ama ben İspanya Başbakanı olarak rakam veremem” şeklinde cevapladı.       

Juncker: Desteğe hazırız

EURO Grup Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, “Eğer istenirse Euro Grubu olarak İspanya bankacılık sisteminin yeniden sermayendirilmesi konusunda destek verebiliriz” dedi. Juncker, İspanyol bankaların yeniden sermayelendirilmesine ilişkin kendilerine herhangi bir talepte bulunulmadığını da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!