Mehmet Perinçek hakkındaki dava yarına ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Perinçek hakkındaki dava yarına ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 17:32

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu’nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 3. duruşması sona erdi.

Haberin Devamı

 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen davada savunmasını yapan tutuklu sanık İP Genel Başkan vekili Mehmet Bedri Gültekin, soruşturma kapsamında ele geçen 4 belgenin kendilerine ait olmadığını söyledi. Gültekin, belgelerde yer alan uslubun ve görüşlerin İşçi Partisi’nin görüşlerine uymadığının da altını çizdi. Gültekin, "Ele geçen belgelerde partimizin savunduğu görüş yok" dedi.

İşçi Partisi’nin yaptığı herşeyin arkasında olduğunu belirten Gültekin, ’İP kara propaganda yaptı’ şeklindeki iddiaları da reddetti. Gültekin, bazı gazetelerde çıkan haberleri tek tek göstererek kendi parti ve yöneticileri aleyhinde kara propaganda yapıldığını savundu. Gültekin sözlerini şöyle tamamladı:"İdeolojimiz ve programımız bellidir. Emperyalizme ve ortaçağ karanlığına karşı tam bağımsız ve demokratik Türkiye için mücadele ettik. Partimizle ilgili gerçekleri bu vesileyle bir kez daha sizlere sunmuş bulunuyoruz. Tahliyeme ve beraatime karar vermenizi talep ediyorum." Gültekin savunmasının ardından yazdığı ’Kürt Sorununda Türkiye’nin çözümü’ isimli kitabını savunmasının bir bölümünü kapsadığı gerekçesiyle mahkemeye sundu. Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 08.45’e erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!