Büyük Ödül'ün sahibi jokey Yavuz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Ödülün sahibi jokey Yavuz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 22:18

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 2011 Türkiye Fair Play Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Ataköy Olimpiyatevi'ndeki törende, davranış, kariyer ve tanıtım dallarında fair play ödülleri dağıtılırken, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, bazı yönetim kurulu üyeleri, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Uğur Erdener, fair-play olmadan bugünün modern dünyasında hiçbir sporun düşünülemeyeceğini belirtirken, “Olimpik hareketin içinde büyük önem ve anlam taşıyan bu özel kavramın teşvik edilmesi, gençlere, hatta ilköğretim çağından itibaren çocuklarımıza bu kutsal değerin kazandırılması temel amacımız” ifadelerini kullandı.

Jokey Erhan Yavuz, Sportif Davranış dalında “Büyük Ödül”ün sahibi oldu. Ödülünü TMOK Başkanı Erdener'in elinden alan Yavuz, 21 Ağustos 2011'de İstanbul Veliefendi Hipodromu'ndaki Plevne Koşusu'nda, yarışın favorisi Halis Karataş'ın atı “Gelibolu”nun kantarma kayışının koptuğunu fark edip, 3 saniye içinde kantarmanın parçasına uzanarak, atı kontrolden çıkan rakibine vermiş ve Karataş'ın yarışı birinci olarak bitirmesini sağlamıştı.

Yavuz, bu davranışından dolayı Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) tarafından Nisan ayının sonunda “Pierre de Coubertin Dünya Fair Play Büyük Ödülü”yle ödüllendirildi.

Turgay Bahadır, “Şeref Diploması” ile ödüllendirildi

Sportif Davranış dalında Bursasporlu futbolcu Turgay Bahadır ise “Şeref Diploması” ile ödüllendirilirken, bu ödülü takım arkadaşı Gerçek Yeşilata onun yerine teslim aldı.

Spor Toto Süper Lig'de 21 Kasım 2011'de Bursaspor ile Samsunspor arasında yapılan maçın 42. dakikasında Turgay'ın indirdiği topu takım arkadaşı Sestak ağlara gönderirken, golü veren hakem Kamil Abitoğlu, Samsunsporlu futbolcuların ısrarlı itirazı ile pozisyonu Turgay'a sormuş ve oyuncunun, “Elimle indirdim” itirafı üzerine golü iptal edip, Turgay'a sarı kart göstermişti.

Bu hareketi nedeniyle CIFP de Turgay'ı “Kutlama Mektubu” ile ödüllendirdi.

İstanbul 1. Amatör Küme takımlarından Kartalgücü'nün antrenörü Emrullah Kutsal'a da Şilespor ile yaptıkları maçta bir pozisyondan sonra dilinin nefes borusunu kapatmasıyla nefes alamayan ve bilincini kaybedip hayati tehlike yaşayan rakip takım kalecisine ilk yardım uygulayarak, kalecinin hayatını kurtardığı için “Şeref Diploması” ödülü verildi.

Galatasaray Eğitim Vakfı “Kutlama Mektubu” aldı

Sportif Davranış dalında “Kutlama Mektubu” ödüllerini ise Galatasaray Eğitim Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Voleybol Antrenörü Arda Yolaç aldı.
Galatasaray Eğitim Vakfı, sarı-kırmızılı kulübün merhum başkanlarından Özhan Canaydın adına konan spor ödüllerinden ilkinde “Türkiye'nin en başarılı amatör sporcusu” ödülünü Fenerbahçeli ciritçi Fatih Avan'a verdiği için ödüle layık görülürken, ödül Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'e, TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan tarafından takdim edildi.

Ödülü aldıktan sona kısa bir konuşma yapan Öztürk, “Bu güzel ödülü, Özhan Canaydın'ı da rahmet ve minnetle anarak almaktan gurur duyuyorum” dedi.
Arda Yolaç ise genç erkek voleybol maçında rakip takım Çevregücü'nün forma eksiği nedeniyle hakemler karşılaşmanın oynanmamasına karar vermesine karşın, rakip takımın 6 oyuncusuna ısınma tişörtlerinin arkasına numara yazıp verdiği ve maçın oynanmasını sağlayarak, rakibinin hükmen yenilgisini önlediği için ödül aldı.

Kariyer ve Tanıtım dalları ödülleri

Sportif Kariyer dalında “Büyük Ödül”e 14 Şubat 2012'de vefat eden spor tarihçisi, gazeteci ve spor yazarı merhum Cem Atabeyoğlu layık görüldü.

Atabeyoğlu'nun 1948'den 2000 yılı sonuna kadar yayınlanan 27 kitabıyla TMOK spor kütüphanesine en fazla tarihi ve dokümanter kitap veren kişi olduğu bildirildi.

Bu dalda “Şeref Diploması” spor yazarı Necmi Tanyolaç'a, “Kutlama Mektubu” ödülü ise milli kayakçı Sebahattin Oğlago'ya verildi.

Sportif Tanıtım dalında ise gelir düzeyi düşük ilköğretim öğrencilerine Polisevi'nin halı sahasında 8 ay spor eğitimi verip, fair play felsefesini benimsetmeye çalışan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü (Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü) “Büyük Ödül” aldı.

Spor salonu olmayan okulda, eşofman ve spor ayakkabısı bile bulunmayan Ankara Etimesgut'taki Mahir Başer İlköğretim Okulu'nun öğrencilerine, 2011 yılında voleybol, basketbol ve futbolda il ve ilçe bazında toplam 8 kupa kazandıkları için bu dalda “Şeref Diploması” ödülü verildi.

TMOK'un yeni üyeleri yemin etti

TMOK 2011 Türkiye Fair Play Ödülleri töreni öncesinde TMOK'un yeni üyeleri için bir kabul merasimi düzenlendi.

Aralarında Hamza Yerlikaya, Bahri Tanrıkulu, Şeref Eroğlu, Hamide Bıçkın, Mehmet Özal, Halil Mutlu, Emin Müftüoğlu ve Erol Ünal Karabıyık'ın da bulunduğu 23 kişinin üyelikleri duyurulurken, törene katılan isimler, yeni üyelik madalyaları almalarının ardından hep birlikte olimpiyat yemini ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!