Babasının ardından hâkim karsısında

Güncelleme Tarihi:

Babasının ardından hâkim karsısında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 00:00

Ergenekon tutuklusu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu’nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması dün İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

4’ü tutuklu 14 sanıklı davada tutuklu sanıklar Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan Yardımcısı vekili Mehmet Bedri Gültekin, İP İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü hazır bulundu. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan Mehmet Sabuncu, Bülent Baş, Ertuğrul Orta, Bahadır Berk, Mehmet Bozkurt, İlyas Gümrükçü, Zafer Şen, Caner Taşpınar ve Özlem Usta katıldı, Ruhsar Şenoğlu ise gelmedi. Mehmet Perinçek, İstanbul Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olduğunu aylık gelirinin ise 1500 TL olduğunu söyledi. Tüm sanıkların avukatı Hasan Basri Özbey, “Müvekkiller, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu uyarınca kurulmuş ve bu yasanın güvencesi altında faaliyette bulunan İşçi Partisi’nin; Genel Başkan Vekili, Genel Başkan Yardımcısı, Merkez Karar Kurulu Üyesi ve yerel yöneticileridir. Siyasi Partiler Kanunu’nda, siyasal partilerin denetimi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na bırakılmıştır. İddialar ve dayanaklarının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesini talep ediyoruz” dedi. Dava bugüne ertelendi.

Haberin Devamı

15 yıl hapis isteniyor

Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan 93 sayfalık iddianamede Mehmet Perinçek, Turhan Özlü, Mehmet Sabuncu, Bülent Baş, Özlem Usta, İlyas Gümrükçü, Ertuğrul Orta ve Bahadır Berk’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 ile 15’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Mehmet Bozkurt’un 9 ile 21 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülen iddianamede, Zafer Şen, Mehmet Bedri Gültekin Erkan Önsel, Zahide Ruhsar Şenoğlu ve Caner Taşpınar’ın da 8 ile 18’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor. Ayrıca iddianamenin Ergenekon Davası ile birleştirilmesi de talep ediliyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!