"Hacı Arap dünyanın en iyi oyuncusu"

Güncelleme Tarihi:

Hacı Arap dünyanın en iyi oyuncusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 18:05

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Hollanda'da dün sona eren Avrupa Artistik Grand Prix müsabakalarında birinci olan Türk bilardocu Hacı Arap Yaman'ın, sakatlığına rağman altın madalya kazanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kurugöllü, AA'ya yaptığı açıklamada, finalde Fransız bilardocu Jean Reverchon'u 3-0 yenerek birinci olan Yaman'ın daha önce de dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak, “Kendisi zaten dünyanın en iyi oyuncusu. Oyununu skora yansıtamadığı maçlarda bile, en iyi olduğunu göstermişti” dedi.
Bir süredir kaslarla ilgili bir sakatlığı bulunan Yaman'ın, bu sakatlığına rağmen birinci olmasının çok sevindirici olduğunu belirten Kurugöllü, Yaman'ın sakatlığının dinlenerek geçebileceğini, ancak yoğun program nedeniyle sürekli olarak maç yaptığını anlattı.

Avrupa Grand Prix'sinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Yaman, sporcuların buradan aldıkları puanlar sayesinde Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katıldığını kaydetti.
Türk sporcuların, 13-16 Eylül 2012'de Samsun'da yapılacak Dünya Artistik Bilardo Şampiyonasına hazırlandığını söyleyen Kurugöllü, şampiyonada Yaman'ın dışında Serdar Gümüş ve Ahmet Arslan ile diğer sporculardan da madalya beklediklerini ifade etti.

Yaman, Avrupa Konfederasyonu tarafından Hollanda'da düzenlenen ve 49 sporcunun mücadele ettiği Artistik Grand Prix müsabakalarında dün birinci olmuştu. Türkiye müsabakalara 7 sporcuyla katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!