"Golf bizde çevre katliamı olarak nitelendiriliyor"

Güncelleme Tarihi:

Golf bizde çevre katliamı olarak nitelendiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 12:57

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu yaklaşan Dünya Golf Şampiyonası ve sona eren 11.Turkish Open Golf Şampiyonası hakkında medya mensupları ile soru-cevap şeklinde geçen bir basın toplantısı düzenlerken çarpıcı konulara değindi.

Haberin Devamı

 Türkiye'de golf sporunun gelişmesi için 12 yıldır büyük uğraş verdiklerini ama toplumun bir kesiminden sürekli olumsuz eleştirici aldıklarını ifade eden Ağaoğlu, "Dünya ülkeleri bu spordan büyük maddi kazanç sağlıyor. Bizde 2011 rakamları ile 135 milyon Euro gelir elde eden yatırımcıya hizmet vermişiz, yabancılara golf oynatarak. Ne yazıkkı bu sporun adının geçtiği yerde çok acımasız tenkitler yapılıyor. Ağaç katilleri, çevreyi zarara uğratan golfcüler şeklinde. Bunu asla hak etmiyoruz" dedi.

GOLF TARİHİ OLMAYAN ÜLKE

Antalya'nın Belek beldesinde 27 Eylül 7 Ekim tarihleri arasında yapılacak Dünya Amatör takımlar Golf Şampiyonası'nın lansmanını yapan Ağaoğlu, "Türkiye ve Belek bu şampiyona ile golfte bir tarih yazacak" dedi. Ağaoğlu, Şampiyonayı 2006'ta Avusturalya'da yapılan oylamada ile Türkiye'ye aldıklarını ifade ederek, "O gün o kadar emindimki, yönetim kurulu arkadaşlarımdan bir kağıt istedim. Ne yapacaksın dediler. Bende, ülke olarak kazandığımız açıklandıktan sonra yapacağım konuşmanın ufak bir metini yazacağım dediğimde. Hadi ya demişlerdi. Bugün geldiğimiz nokta çok büyüktür." İfadelerini kullandı. Uluslararası Federasyon ile birlikte, golfte ileri ülkeler seviyesinde bulunan İtalya medyası şu ifadeyi kullanmıştı hiç unutamam, "Golf tarihi olmayan bir ülke, tarih yazılacak bir Şampiyonayı aldı". İşte böyle bir ortamda olumsuz tenkitlerin çıkması beni oldukça üzüyor. Önümüzde bir seçim var. 3 dönemdir başkanlık yapıyorum.Devam edip etmemekte ciddi ciddi düşünüyorum"

Haberin Devamı

FİDEL CASTRO BİLE GOL OYNAMIŞTI

Basın toplantısı sırasında görevlilere Dünya'nın en büyük devrimçisi olarak göskerilen Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'nun golf oynarken resimlerinin barkovizyona verilmesini isteyen Ağaoğlu şunları söyledi:

"Buyurun size devrimci-aristokrat! Bu spor nasıl bir aristokrat sporu oluyormuş görün. Aklım-hafızalam almıyor. İşte bu benzetmeler yapılınca bıkkınlık geliyor bizlerede.Madem aristokrat sporu olarak görüyorlar. Bende daha önce verdiğim bir roportajdaki cümlemi yeniliyorum. O halde bende 3.500 aristokrat yetiştirdim. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum"

Haberin Devamı

MALEZYA BAKANI BİZİ ÇAĞIRDI

Ahmet Ağaoğlu İstanbulda bir organizasyon sırasında kendisine gelen telefon karşısında çok şaşırdığını ifade ederek yaşadığı enterasan gelişmeyi şöyle anlattı.

"Bana Malezya Spor bakanı sizi bekliyor dediler. Acıkçası toplantımızın öneminden bahsedip daha sonra gidebileceğimi ifade etmeme rağmen ısrarlar karşısında gittik. Bakan hanımefendi Belek'teki muhteşe golf sahalarından söz etti ve 15 sahada elde ettikleri gelirin kendilerini şaşırttığını ifade ederek, ikili görüşme için bizi ülkesine çağırdı. Bana anlatın dedi, bu muntazam sahalar bu gelir kazancınız nasıl oluyor diye. Şaşırmamak elde değil. Çünkü Malezya'nın sahaları bizden sayısal olarak çok fazla. Bizde anlattık tabi. Diyeceğim o durki, Dünya'nın bize bakış acısı nihayet bu şampiyona ile değişecek. Türkiye golf turizmi, Eylül-Ekim ayındaki organizasyondan sonra katlanacak. Biz ise sadece bundan gurur duyacağız"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!