Jak Kamhi'nin oÄŸlu Hayati Kamhi intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Jak Kamhinin oÄŸlu Hayati Kamhi intihar etti
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 10:18

İŞADAMI Jak Kamhi’nin oğlu Hayati Kamhi, bugün saat 09.15 sıralarında, Üsküdar’daki villasında başına ateş ederek intihar etti.

Haberin Devamı

Çengelköy’deki Villasında ağır yaralı bulunan 62 yaşındaki Hayati Kamhi için hemen ambulans çağrıldı. Ancak telaş yüzünden 112 Acil Servis’e adres yanlış verildi. Bu yüzden ambulans bir türlü olay yerine ulaşamadı. Daha sonra villadan arayanlar doğru adresi verdi. Ambulans görevlileri villaya geldiğinde Hayati Kamhi’nin hayatını kaybettiği belirlendi.

PROFÄ°LO'NUN TEMELÄ°NÄ° JAK KAMHÄ° ATTI- FOTO ANALÄ°Z Â

Hayati Kamhi’nin eşi Camilla Kamhi fenalık geçirdi. Camilla Kamhi için özel bir hastaneden ambulans çağrıldı. İntihar haberi üzerine İsrail Başkonsolosluğu’ndan görevliler de geldi.

KARDEŞİ CEFÄ° KAMHÄ° EVE KOÅžARAK GÄ°RDÄ°- WEB TV  Â

Haberin Devamı

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU’NA KALDIRILDI

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri olayın yaşandığı villadaki incelemelerini tamamladı. Hayati Kamhi’nin cesedi, tabuta konduktan sonra cenaze aracına alındı. Ceset villadan çıkarılırken, Kamhi’nin yakınları ve villada çalışanlar gözyaşı döktü. Ceset, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Olay sırasında Kamhi’nin eşi ile 6 ve 12 yaşındaki kızlarının da evde olduğu belirtildi.

KAMHİ'NİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE VİLLASINDAN ÇIKARILDI/ FOTO GALERİ

22 YIL SONRA TÜRKİYE'YE DÖNMÜŞTÜ

Elektrik mühendisliği okuyan Hayati Kamhi, İstanbul’daki önde gelen yat tersanelerinden Proteksan Turquoise A.Ş. ile tekne ve üst yapılar inşa eden Çelik Yat A.Ş.nin kurucusu ve sahibiydi. Daha önce de Cenevre’deki Farimex SA ve Elektronal Elektronik A.Ş.’yi kurmuştu. Hayati Kamhi "karışıklık" yüzünden Türkiye’yi 1980’lerde terk edip Cenevre’ye yerleşti. Hayati Kamhi, tam 22 yıl sonra "Türkiye’nin iyi bir noktaya geleceğini" gördüğünü belirterek Türkiye’ye dönmüştü.

Hayati Kamhi, üç oğlu bulunan Musevi cemaatinin önemli isimlerinden Jak Kamhi'nin en büyük çocuğuydu. Cefi Kamhi'nin de ağabeyi olan Hayati Kamhi'nin iki eşinden toplam üç çocuğu bulunuyor.

TEHDİT EDİLDİĞİ İDDİASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Haberin Devamı

Hayati Kamhi'nin adı 2008 yılında Aytemiz Petrol'ün sahibi Nizamettin Aytemiz'in tehdit iddialarıyla gündeme gelmişti. 'Laz Nizam' olarak bilinen Aytemiz, Hayati Kamhi`yi tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Aytemiz, geçtiğimiz Mart ayında ise otelinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülmüştü.

JAK KAMHİ’YE ROKETLİ, SALDIRI GİRİŞİMİ YAPILMIŞTI

Kamhi Ailesi iş yaşamıyla olduğu kadar yaşadıkları olaylarla da zaman zaman gündeme gelmişti.

Ailenin en büyüğü Jak Kamhi’ye 28 Ocak 1993 günü roketli saldırı yapılmak istenmişti. Saldırganların law silahını ateşlemekte gecikmesi ve Kamhi’nin korumalarının durumu fark ederek ateş etmesi üzerine suikast girişimi başarısız olmuştu.

Haberin Devamı

KARDEŞİ TEFECİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

Hayati Kamhi’nin kardeşi Cefi Jozef Kamhi ise borç aldığı tefeciler tarafından tehdit edildiğini söyleyerek şikâyetçi olmuştu. Polis Kamhi’nin şikayeti üzerine çete üyelerini yakalamıştı..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!