Aldatan erkek cinsel sorunlar yaşar mı?

Sevgili Güzin Hanım, ben 48 yaşında, evli bir erkeğim. Bana kızacağınızı bile bile size sorunumu yazmak istedim.

Haberin Devamı

Benim bir süredir, eşim dışında beraberlik yaşadığım genç bir hanım var. Onu seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum.
Eşimden ayrılmayı düşünmesem de, elbette ki evime ve çocuklarıma eskisi gibi zaman ayıramıyorum.
Durumumu kimse bilmiyor ama eşimin mutsuz olduğunun farkındayım. Buna rağmen sevdiğimden de vazgeçemiyorum.
Son günlerde ciddi bir sorunum daha var.
İlk zamanlardaki kadar ateşli bir âşık olamıyorum.
Ara ara cinsel performans düşüklüğü yaşıyorum.
Bu normal midir? Acaba ihanet duygusu mu bende bu tür sorunlar yaratıyor?
? Rumuz: Âşık bir adam
Elbette size “Ne iyi yapıyorsunuz” diyemeyeceğim. Yaşanan sorunlar ve zamanla monotonlaşan bir cinsel hayat, uzun ömürlü birlikteliklerin baş düşmanı oluyor maalesef. Böyle bir sürece giren erkekler, çok yanlış bir şekilde, toplumun da hoş görmesiyle eşlerini aldatabiliyor.
Aldatan erkeklerde görülen bazı sorunları, bu konudaki araştırmalarıyla dikkat çeken bir kuruluşun açıklamalarıyla cevaplamaya çalışacağım.
Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) terapistlerinin verdiği bilgiye göre, eşlerini aldatan erkeklerin erken boşalma ve geçici iktidarsızlık gibi cinsel sorunlar yaşama riski daha fazla.
“Evlilik dışı ilişki ve erkeklerde sadakatsizlik” gibi konuları içeren birçok araştırmayı inceleyen cinsel terapistler, aldatmanın erkeklerde aşırı heyecana, suçluluk hissine, strese ve performans anksiyetesi adı verilen başaramama korkusuna yol açabildiğini söylüyor.
Evlilik dışı ilişki sırasında erkekler, çoğunlukla erken boşalarak başarısız cinsel ilişkiler yaşıyor.
Bu tür ilişkilerde kadın genellikle erkeğin eşinden daha genç oluyor ve cinsel ilişki çoğunlukla aşırı alkol ya da yiyecek tüketildikten sonra yaşanıyor.
Aldatan erkek, genç sevgiliye kendini ispatlamaya çalışırken stresli ve gergin oluyor. Başaramama korkusu ve suçluluk hissinin yarattığı psikolojik durum, hem cinsel sorunların ortaya çıkmasını hem de kalp-damar hastalıkları riskini artırabiliyor. Çünkü artan adrenalin salgısı tansiyonun yükselmesine ve kalp atışlarının hızlanmasına neden olabiliyor.
Bu nedenle aldatan erkekler sadece cinsel performans düşüklüğünden değil, kalp krizi riskinden de endişe etmeli!

Haberin Devamı


Avrupa’daki Türk erkekleri ikiyüzlü davranıyor

Haberin Devamı

Feyza Hanım, size Almanya’dan yazıyorum. Avrupa’daki Türk erkekleri evlenmek için genellikle Türk kızlarını seçiyor. Bu beni mutlu etmiyor, çünkü otoriter aile yapısı müsaade etmiyor erkeklerimizin yabancı bir kızla evlenmesine.
Benim ağabeylerim de 20’li yaşlarının sonuna kadar Alman kızlarla ilişki yaşadı. 30 yaşına geldiklerinde ise Türk kızlarıyla evlendiler.
Ben evlilik öncesi cinselliği asla kınamıyorum, çünkü cinsellik doğal bir ihtiyaç. Fakat önce kızlarla gezip tozmayı sonra da “el değmemiş” bir genç kız bulup evlenmeyi kınıyorum. Bu davranış, bence ikiyüzlülüğün ifadesi.
Rumuz: N. Dal
Sevgili kızım, bu durum yalnız Avrupa’da mı yaşanıyor sanıyorsun? Türkiye’de de durum farklı değil. Erkekler “flört edilecek kız-evlenilecek kız” ayrımından vazgeçemediler.
Ben de bunun büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum. Ama burada erkekler kadar aileleri de suçluyorum. Genç erkeğin yıllardır beraber olduğu ve sevdiği genç kızı lekelenmiş görüp istemiyorlar.

Haberin Devamı

FAKS: (0 212) 677 04 35
guzinabla@hurriyet.com.tr
www.sevgiliguzinabla.com

Yayına hazırlayan Feyza ALGAN

Yazarın Tüm Yazıları