Sözün bittiği yere geldik; biz inelim

Güncelleme Tarihi:

Sözün bittiği yere geldik; biz inelim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 22:53

Evet, nihayet oldu, o kıvama geldik; bu ülke her sabah insanın içine dert işliyor, bizi belki yüzyılın vebaları değil ama bu hükümetin icraatları öldürecek. Kürtajın yasaklanması veya süresinin kısatılması nedir Allah aşkına!

Haberin Devamı

OzanOnen: Okulda öğretmene Google yasak, hastanede kadına kürtaj yasak, çalışana işyerinde grev yasak: Ulan bırakın AB’yi, bizi Eurovision bile almaz.
ozlemhepsen: Kürtaj ve sezaryen konularında ahkâm kesenlerin doğurganlık özelliğine sahip olmayan kıllı kıllı adamlar olması da trajikomik.
sarphanuzunoglu: Başbakan diyor ki “Kürtaj cinayettir”, erkekler her ay onlarca kadın öldürüyor, onun adı ne, ata sporu mu?
istiklalAkarsu: “Her kürtaj bir Uludere’dir” cümlesi de trollüğün nirvanası gibi.
ozansac: Bye bye kürtaj, merhaba yasadışı kürtaj, merhaba töre cinayetleri ve son olarak merhaba kadın intiharları.
OnurOran: Kürtaj, Uludere, THY, memur zammı derken, Çamlıca Tepesi’ne cami haberiyle sevinç taklaları attım. O bi yapılsın, her şey düzelecek inşallah.
musmulafaruk: Melihgök Ç. - Bir Ankara Kürtaj Hafiyesi
bilio_muydunuz: Kürtaj karşıtı insanların yüzde 77’si erkektir. Ancak bu insanların yüzde 100’ü hayatları boyunca hamile kalmayacaktır.
FerdiCarrefour: Başbakan kürtaj için, “Biz bunları konuşurken bilimsel konuşuyoruz” demiş. Ülkedeki kahvelerin bilim adamlarıyla dolu olduğunu bilmek ne mutlu.
BurcuBabayigit: Başbakan’ın büyük cami projesi dahiyane bir fikir. Zira kürtaj yasağından sonra onca çocuğu bırakmak için oldukça büyük bir cami avlusu lazım.
safakpavey: Zina, doğum, kürtaj! Neler oluyor? “Hükümetin vajinamla ilgilenmesini isteseydim bir politikacıyla yatardım.” ABD’li aktivist Jamine Shea
detaybey: Kendi isteğinizle ‘tecavüze’ uğrayabildiğiniz, fakat kürtaj yaptıramadığınız ülke hangisidir? Süreniz başladı.
muratgozoglu: Çayan Birben’in biber gazından ölümü bir kez daha göstermiştir ki kürtaj öldürmez, devlet öldürür.

Haberin Devamı

NOT: Geçen hafta polisin orantısız güç kullanarak biber gazıyla ölümüne sebebiyet verdiği üniversite sınıf arkadaşım Çayan Birben’e huzurlu bir uyku ve ailesine yok yere böyle bir kayıp yaşadıkları için bu ülkede kalabilme gücü ve başsağlığı diliyorum.


Kızlar Veliefendi’ye gider sana gelmezler

Bir Miss Turkey daha geldi geçti… Yalnız yeni nesil bir garip gelişiyor, yolda karşılaşınca “Aa ne güzel boyunu geçmiş Selma’cım” dediğiniz tüm kızlara, yarışma boyunca ‘at’ muamelesi yapmayan resmen bizden değildi.
Şu genel geçer güzellik kuralları da herhalde bir felsefede bir de yurdum kadınlarında mevcut. Yurdum erkeğinin klaslığı & klişesine gelecek olursak, kendilerini Miss Turkey 2012’de de yine, yeniden hatırlatmayı başardılar, bknz: “Ben güzele güzel demem, güzel benim olmadıkça”… Oldu canım, senin yaptığın ucuz esprilerle kızlar Veliefendi’ye giderler ama sana gelmezler, bilginize arz-ı endam ederiz.
EvetNeDiyoduk: Miss Turkey 2012 adayları nefes alsın yeter mantığıyla mı seçildi acaba?
leventmolu: Bir atım olsa adını Miss Turkey koysam kimse şaşırmaz artık…
jantibiabi: Evde Star’ı izliyorum Miss Turkey kızlarını gösteriyor. Baya baya salonumdalar. ?imdi kızları eve atmış oluyo muyum?
ceysupermarine: Star’daki Miss Turkey filmi 0800’lü numara reklamı gibi olmuş. ‘Örtünün ulan’!
Sudeakyol1907: Eğer gerçekten Miss Turkey o kızsa Muğla ve Yzmir Türkiye’ye ait iller değil.
enisarikan: Miss Turkey kızlarına çirkin demenize karşıyım, belki içleri güzel ne biliyorsunuz? (Bir Saf)
Mahallenin delisi: Miss Turkey yarışmasında bu sene güzel olmama şartı varmış sanırsam…
demet: Miss Turkey’dekiler aynaya baktığımda gördüğümden daha güzel değillerdi. (E öyle ama)
Mine: Miss Turkey yarışmasındaki kızlar güzel değil, neneler Eurovision’da ikinci oluyor ne cenabet sene geçiriyoruz aman yarabbim!
jamilabayraktar: Ynşallah bir gün‘Miss gibi bir Turkey’ oluruz ama şimdilik mümkün değil...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!