Bana 'insan irisi' diyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Bana insan irisi diyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 00:00

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı 'nda Star TV tarafından düzenlenen “Miss Turkey 2012 Güzellik Yarışması”nın birincisi Açalya Samyeli Danoğlu oldu.

Haberin Devamı

TÜRK KIZLARI ÇİRKİNLEŞTİ Mİ - CENGİZ SEMERCİOĞLU YAZDI 

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

Bana insan irisi diyorlardı

GURUR TABLOSU
Yarışmanın birincisi Açalya Samyeli Danoğlu, sonuç açıklandığında gözyaşlarına hakim olamadı. Yeni kraliçe, tacı devraldıktan sonra da ailesiyle berabetr objektiflere poz verdi.



Miss Turkey 2012 güzeli Açalya Samyeli Danoğlu, uzun boyu ve kilosu nedeniyle lisedeki lakabının 'İnsan İrisi' olduğunu söyledi; "Moralimi bozmaya çalışan insanlar oluyordu ama aldırmıyordum: Yaz başında 80 kiloydum. Diyetle 75'e indim. Kamp sürecinde 5 kilo verdim. Özgüven ve disiplinle kazandım." dedi.

 
Vatan gazetesinin haberine göre 1,85 cm boyundaki Açalya Samyeli, yarışmaya 70 kilo olarak katılıp kampta 5 kilo vererek kraliçe olduğunu söyledi. İşte Danoğlu’nun o açıklamaları:

- Yarışmayı düzenleyenler sürekli özgüvenimin eksikliğini söylüyordu. Biraz onun üstüne gitmem gerekiyordu. 40 günlük kamp sürecinde özgüven ve disiplin kazandım. Son haftalarda birinci olabilirim diye düşünüyordum.

Haberin Devamı

- Kampta 70 kiloydum. Ayça Kaya’nın önderliğinde az yiyerek 5 kilo verdim. Yaz başında 80 kiloydum. Diyetlerle bir kaç ayda 15 kilo verdim. Yarışmaya katılmaya planladığımda 75 kiloydum. O süreçte de kilo vermeyi başardım.

- Babam ve annem yarışmaya katılmamı çok istiyordu. Hatta annem katılmazsan gözüm açık gider diyordu. İstanbul Üniversitesi’nde Çevre Bilimi okuyorum. Bu misyonu taşımak istedim.

- Kampta hal ve hareketlerimden dolayı hocalarım beni Arzum Onan ve Azra Akın’a benzetiyorlardı.

- Lise yıllarımda boyum uzun diye moralimi bozmaya çalışanlar oluyordu. Yanımda durma diye takılanlar da, insan irisi diyenlerde oluyordu. Ben boyumun uzun olmasını hiçbir zaman dezavantaj olarak görmediğim için moralimi hiç bozmuyordum.

Bana insan irisi diyorlardı
Gecenin en cesuru

 Gecenin en dikkat çeken kıyafetini  giyen Asena  “ İddalı olmak güzeldir. Bu güzellik yarışmasına gelmek zordur. Çünkü  Türkiye'nin gelmiş geçmiş tüm modelleri burada. Onların yanında ne kadar şansınız olabilir ki. Ben naçizane giyindim geldim. “dedi

EN CESURU ASENA  - FOTO GALERİ


Eser Yenenler ve Asuman Krause'nin sunduğu Güzellik yarışmasında 20 güzel Türkiye'nin en güzel kızı olmak için yarışırken ipi göğüsleyen isim Açalya Samyeli Danoğlu oldu.

 

Haberin Devamı

TÜRKİYE GÜZELİNİ SEÇTİ / WEB TV

 

Renkli şovlara sahne olan “Miss Turkey 2012 Güzellik Yarışması”na Can Bonomo ve Atiye şarkılarıyla renk kattı.

 

Türkiye'nin en güzel kızının belirlendiği yarışmanın jüri üyeliklerini; Burak Hakkı, Jülide Ateş, İbrahim Çelikkol, Tülin Şahin, Demet Şener Kutluay, Güneri Civaoğlu, Seda Domaniç, Zeynep Tosun, Dr. Nuri Soysal, Nezahat Tosun ve Can Sandıkçıoğlu yaptı.

 

Yarışmada birinci gelen Açalya Samyeli Danoğlu ülkemizi Miss World (Dünya Güzellik), ikinci Çağıl Özge Özkul Miss Universe (Kainat Güzellik Yarışması), üçüncü Melis Durasa ise Miss Earth 'de temsil edecek. Yarışmada dördüncü seçilen Meltem Tüzüner ise Miss International ilan edildi.

İŞTE YARIŞMAYA KATILAN BÜTÜN GÜZELLER  - FOTO ANALİZ

Haberin Devamı


TÜRKİYE'NİN GÜZELLİK KRALİÇELERİ TARİHİ - FOTO ANALİZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!