Beni annem keşfetti

Güncelleme Tarihi:

Beni annem keşfetti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2012 01:00

Çekim sonrası hayatının dönüm noktalarını da anlatan Boz, “Annem beni Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’ne gönderme kararı almasaydı bugün çok farklı şeyler yapıyor olacaktım. Beni annem keşfetti” dedi.

Haberin Devamı

MURAT BOZ FOTOĞRAFLARI 

2007’de Kral TV En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülünü aldıktan sonra hakikaten çıkışı hızla devam etti. Ödülleri toplayan iki albüm ve iki single çıkardı. O Ses Türkiye yarışmasındaki jüri üyeliği ile hayran kitlesini yaş sınırı tanımadan genişletti. İlk defa şarkıları, klipleri, pop star kimliği dışında tanıdık onu. Esprilerini, tepkilerini, mütevazılığını, etkileyici ses tonunu, düzgün Türkçe’sini...

ARKADAŞLARI ONA BOZ DİYOR

Röportaj günü Murat Boz’un ofisinde nefis ikramlarla karşılanıyorum. O ve arkadaşları Play Station’da FİFA oynuyorlar. Eliz, onu yanımıza çağırıyor: “Hadi Boz seni bekliyoruz...” Evet, yakınları ona Boz diyor... Beş dakika içinde “Boz” maçı alıp yanımıza geliyor.
32 yaşında ve ikisi single, beş albüm sahibi... Hayatındaki dönüm noktalarını hatırlamasını istiyorum. “Müziğe başlamam bile bir dönüm noktası” diyor: “Ereğli’de yaşadığım dönemlerde annem beni Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’ne gönderme kararı almasaydı bugün çok daha farklı şeyler yapıyor olacaktım. Beni annem keşfetti. Güzel sanatlara hazırladı. 1995 senesinde, 15 yaşındayken ailemden ayrıldım. Tek başıma İstanbul’da yatılı okuldaydım. Hayatım bence orada değişti. Tüm hayatımın müzikle ilgili olacağını o zaman anladım. Belki şarkıcı olmazdım, bir çalgı çalardım ama yine bu sektörde olurdum.”

Haberin Devamı

OKULU BIRAKIP TURNEYE ÇIKTIM

Bir diğer dönüm noktası da üniversite okurken okulu bırakıp Tarkan’la çalışmaya başlaması: “Bilgi Üniversitesi’nde burslu okuyordum ve çalışıyordum. Çünkü para kazanmam gerekiyordu. Üniversitede aldığım bir karar tüm hayatımı etkiledi. Tarkan’la çalışmaya başladım. Yazdı ve sürekli turnedeydik. Tam da vize zamanlarıydı. Not ortalamamın çok yüksek olması gerekiyordu ve devam zorunluluğu vardı. Okula gitmektense turneye çıkmayı seçtim. Hayatımda aldığım en önemli kararlardan biridir bu. O gün okula devam etmeye karar verseydim, belki farklı bir kariyerim olacaktı. Acaba hangisini yapsam dediğimi hatırlıyorum. İdealist davranıp okula devam etmeye karar verecek kafa yapısına da sahiptim. Çok da değerli hocalarım vardı, Aydın Esen gibi... Bir yandan paraya ihtiyacım vardı. Zor karardı. Ama yanlış karar verdiğimi düşünmüyorum.”

Haberin Devamı

MÜZİĞİMİ BİLMEYEN BİLE BENİ SEVİYOR

“Bugün Murat Boz olmanın en güzel yanı ne?” diyorum. Hiç düşünmeden anlatmaya başlıyor: “Bir pop şarkıcısı olarak tanınıyordum. Şarkılarım biliniyordu, kliplerim vardı. Yine bugünkü kadar izleyicim vardı ama şu an yarışmanın da katkısıyla başka bir yere geldim. Televizyonla insanların evine girdim, sofrasına oturdum. Yaş skalasını 70’lere, 80’lere kadar çıkarttım. Çok başka insanlar, amcalar, teyzeler sokakta çeviriyorlar. O kadar mutlu oluyorum ki. Müziğimi dinlediklerini söylemiyorum. Sokakta karşılaştığımızda müziğimden bahsetmiyorlar, hatta yaptığım müzik belki de hiç ilgilerini çekmiyor. Yine de beni seviyorlar, tanımışlar. Bu aralar beni en çok tatmin eden bu. Bilmiyorum ileride ne olur.”

Haberin Devamı

JAGGER MI OLACAK EVDE Mİ OTURACAK

60 yaşına geldiğinde ne yapıyor olur, merak ediyorum. “Kesinlikle bir sayfiye yerindeyim. Artık Bodrum mu, Çeşme mi olur, bilmiyorum... Deniz kenarında bir ev. Sağlık problemim, maddi sıkıntım olmasın. Çocuklarım olsun, torunlarımla oynayayım... Uçuk hayallerim yok. Müzikle ilgili beni tatmin edecek her şeyi yapmış olayım. Sakin bir hayatım olsun.”
Oysa biz kızlar, Mick Jagger gibi sahnede olmasını temenni ediyoruz. O “Olabilir” diyor, Eliz ekliyor: “Ama eminim o zaman da evci olacak.”

ELİZ, ONUN HER ŞEYİ

Beni annem keşfetti


Eliz Sakuçoğlu, Murat Boz’un sadece sevgilisi değil; menajeri, danışmanı, ortağı... Her şeyi. Konser programını, çekimlerini, anlaşmalarını ezbere biliyor. Kıyafetlerine, yemesine içmesine, her şeye müdahale ediyor. Başarılı, akıllı, iddialı, ışıklı, çekici bir kadın. “Nasıl idare ediyorsun Murat?” diyorum, “Bu kadın hep sana, hep sana”... “Müşterek bir hayat yaşıyoruz, her şeyimiz ortak. Her karar ortak. Aslına bakarsan ben de kendimi Murat Boz ismine hizmet eden biri olarak algılıyorum. Aslında biz birlikte ona çalışıyoruz” diyor. Özenilecek bir genç çift. Neşeliler, dinamikler, güzeller. Birbirlerini sahiplenme şekillerini, diyaloglarını “Friends” dizisi izler gibi izliyorsunuz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!