27 yıl sonra ilk kez Kırkpınar'a katılamayacak

Güncelleme Tarihi:

27 yıl sonra ilk kez Kırkpınara katılamayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 11:55

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde çırağı 'Cino Mehmet' lakaplı Mehmet Yıldız tarafından ayaklarından vurulan efsane güreşçi Ahmet Taşçı, 27 yıldır ilk defa Edirne Kırkpınar Güreşleri'ne katılamayacak.

Haberin Devamı

Türk yağlı güreşinin 3  kemerli yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı, 1985 yılından itibaren katıldığı tarihi Edirne Kırkpınar güreşlerinde ilk kez bu yıl yer alamayacak.

Gölcük Devlet Hastanesi'nde bir dizi ameliyat geçiren Taşçı, halen Karamürsel İlçesi'ndeki evinde dinleniyor. Taşçı şu anda sadece yürüteş ile hareket edebiliyor.

Kurşunlanması nedeniyle hedefini ertelemek zorunda beirten Taşçı, şöyle konuştu:
"Osmanlı döneminde baş pehlivan olarak 56 yaşına kadar güreşen Kel Aliço'nun rekorunu kırmak istiyordum. Ben de 57 yaşına kadar güreşip onun rekorunu kıracaktım. Cumhuriyet döneminde Tekirdağlı'nın rekorunu kırdım. 8 paşpehlivanlığı vardı, ben de 9 yaparak o rekoru kırmıştım. Niyetim Kel Aliço'nun rekorunu kırmaktı. Ama heralde bir sene ara vericez. İnşallah seneye bıraktığımız yerden devam ederiz diye düşünüyorum. Tabii ki bu ayağımdaki demirler çıktıktan sonra ne derecede spor yapacak durumda olacağımı şu anda bilemiyorum. Ama niyetim spor yapmak. Bu olay beni engellerse de benim için çok büyük üzüntü olur."

27 yıl sonra ilk kez Kırkpınara katılamayacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!