Judo Federasyonu'nun yeni bina heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Judo Federasyonunun yeni bina heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 14:32

Türkiye Judo Federasyonu (TJF), yeni binasının yapımı için hazırlanan projeyi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sundu.

Projeyi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın incelediği ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a gerekli talimatları verdiği öğrenildi. Projenin hangi tarihte başlayacağı ile ilgili kararın olimpiyatlardan önce verilmesi bekleniyor.
TJF Başkanı Fatih Uysal konuyla ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyi Genel Müdür Baykan'ın çok beğendiğini belirterek, “Sözkonusu binanın yapımını SGM mi, yoksa biz mi üstleneceğiz. Bu noktada bir belirsizlik var. Bu konuyla ilgili Genel Müdür Baykan, olimpiyatlardan önce karar vermeyi uygun gördü. 2012 Londra Olimpiyatları öncesinde projenin nasıl yapılacağı konusunda bir fikir ortaya çıkacaktır” dedi.

TJF'nin hazırladığı proje, Yenimahalle Hasan Doğan Stadı içindeki 7 bin metrekarelik alana yapılacak. Bu proje içerisinde, federasyon idari birimleri, spor salonu, judo salonu ve otopark yer alacak. 3 kattan oluşacak projede, idari birimler için 536, judo salonu ve spor salonu için 1029'ar, misafirhane için 140 metrekarelik alan ayrılması planlandı.

300 günde bitmesi planlanıyor

Türkiye Judo Federasyonu (TJF) tarafından hazırlanan projenin 300 günde bitirilmesi planlanırken, Federasyon başkanı Fatih Uysal, bu sürenin en fazla bir yıl olabileceğini ifade etti.

Maliyetinin 3,5-4 milyon lirayı bulması beklenen projede, en alt kat otopark, orta kat judo antrenman salonu, üst kat ise spor salonu olarak gösterildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!