İstanbul finans merkezi 150 bin kişilik iş yaratır

Güncelleme Tarihi:

İstanbul finans merkezi 150 bin kişilik iş yaratır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 19:40

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, İstanbul’un finans merkezi olması halinde Türkiye’de finans sektörünün 2025 yılına kadar iki kat büyümesinin beklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Özen, “Bu projeyle birlikte büyüyen finans sektörünün ekonomiye 2 milyar dolar katkı yapacağı ve 150 bin kişilik ek istihdam yaratacağı tahmin ediliyor. Hatta finans merkezine dönüşen İstanbul’un sağlayacağı cazibeyle İstanbul’da finans dışındaki sektörlerin de büyüyeceğini ve yaratılan ek istihdamın daha da artacağını söyleyebiliriz” dedi.

Hukuki altyapı önemli

Tufts Üniversitesi’nin düzenlediği ve ING Bank Yönetim Kurulu Başkanı John McCarthy moderatörlüğünde “Uluslararası Finans Dünyasında Türkiye’nin Gelecekteki Rolü” konulu panelde konuşan Özen şunları söyledi: “İstanbul, stratejik konumu dolayısıyla 3 büyük imparatorluğun başkentliğini yapmış çok önemli bir kent. Son 10 yılda Türkiye ekonomisi büyük bir atılım yaptı ve krizi birçok ülkeye göre başarılı atlattı. İstanbul’un finans merkezi olması için yürütülen çalışmalar kapsamında, hukuki alt yapıyı güçlendirmek, basit ve etkin bir vergi sistemi oluşturmak yatırımcıları çekmek açısından çok önemli. Türkiye genç nüfusuyla hedefe ulaşabilir.”       

Haberin Devamı

İstanbul finans merkezi: Yes we can

İSTANBUL Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, İstanbul’un finans merkezi olma kapasitesine sahip bir şehir olduğunu belirterek, “Piyasa değeri, gayri safi milli hasılaya oranına baktığınızda yüzde 25. Bu oran, benzer ülkelere kıyasla çok düşük. Amacımız yüzde 80’i tutturmak. Bu, ulaşılabilecek bir hedef. Piyasa değerinin gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 80 olmasında hiçbir engel yok. Bölgedeki en likit piyasa İstanbul, 2.5 trilyon dolara eş değer bir likidite oranı var. ‘İstanbul finans merkezi olur mu?’ sorusunun net yanıtı, evet’tir” dedi. Turhan, ABD Başkanı Barack Obama’nın geçen seçim kampanyasındaki sloganını hatırlatarak, “Yes we can (yapabiliriz), İstanbul finans merkezi olabilir” dedi.

Belki de aradığın yepyeni bir iş. Günün iş fırsatlarına ulaşmak için hemen tıkla!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!