Ajanda

Güncelleme Tarihi:

Ajanda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 00:00

Haberin Devamı

dinle yin
Kibariye Harikalar Diyarında
Yepyeni dekoruyla bir düşler cenneti haline getirilen ‘Cahide Harikalar Diyarı’nın sezon açılışı 29 Mayıs’ta Kibariye’yle yapılıyor. Bu masal dünyasının kırmızı kraliçesi olacak Kibariye, değişik repertuvarıyla sizi çok şaşırtacak. Poptan caza ve alaturkaya kadar ‘Daldan dala Kiboş’ şovu yazın bombası olacak gibi. İkinci gösteri 5 Haziran’da. (212) 219 65 30.

kaçırma yın
Yakışıklılar geliyor
Bir Fransız, bir İtalyan, bir İspanyol ve bir İsviçreli’den oluşan Il Divo, sonunda Türkiye’ye geliyor. Şimdiye kadar 26 milyondan fazla albüm satan ve klasik crossover tarzının öncüsü olarak gösterilen ekip, 27 Eylül’de Miles & Smiles Kredi Kartı sponsorluğunda Turkcell Kuruçeşme Arena’da olacak. Biletler bugün ve yarın fun club üyelerine özel olarak satılacak. 31 Mayıs’ta genel satış başlayacak. Fiyatlar 100-250 lira; Biletix ve www.bkmonline.net’te.

Haberin Devamı

artır ın
Bu Kostabi kaçmaz
Her yıl merakla beklenen Artium Sanatevi’nin Bahar Müzayedesi tarihi açıklandı: 31 Mayıs saat 19.30’da İstanbul The Edition Hotel’de olacak. Klasik, modern ve çağdaş eserlerin bulunabileceği müzayedede Eren Eyüboğlu’nun çok değerli bir nü tablosu ve Bedri Rahmi Eyüboğlu imzalı, arkasında ‘Edirne’den yazılı tablosu dikkat çekiyor. Her ikisinin de açılış fiyatı 75 bin lira. Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Amerikalı sanatçı Mark Kostabi’nin ‘Pataphysical Signifiers’ tablosuysa 20 bin liradan satışa sunulacak. (212) 291 01 31.

izle yin
Gökyüzünde muhteşem gösteri
Akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk önderliğinde Side Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Airshow Side’ bugün başladı. Bu sene programına Türk Hava Kuvvetleri F-16 Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın da eklendiği gösterileri izlerken nefesiniz kesilecek. Etkinlikte ayrıca THK Ayjet Airshow, model uçak ve helikopter gösterileri, yangın uçağı gösterisi, paraşüt atlayışları da yapılacak. Hepsi, bugün ve yarın 3.7 kilometrelik Side sahilinin her noktasından izlenebilecek.

çek in
Hayvan hakları adına
Sokakta yaşayan hayvanlara dikkat çekmek amacıyla Koza Yönetim ve Hayvan Hakları Federasyonu’nun işbirliğiyle ‘Sokak Köpekleri ve Çocuk’ konulu fotoğraf yarışması başladı. 27 Haziran’a kadar her yaştan amatör ve profesyonelin başvurusu kabul edilecek. Dereceye girenler, 2013 takviminde yer alacak. Ayrıca birinciye bin 500, ikinciye bin ve üçüncüye 500 lira ödül verilecek. Takvimin satışından elde edilen tüm gelir HAYTAP’ın sokak hayvanları için geliştireceği projelerde kullanılacak. Katılmak için; www.kozayonetim.com.tr veya www.haytap.org.

Haberin Devamı

gez in
Nesne ve kavramların değişimi
Farklı disiplinlerde çalışan iki sanatçı Ayşegül Turan ve Mehmet Uluşahin’in ortak sergisi ‘Saha Çalışması’ bugün Ankara’daki Galeri Siyah Beyaz’da açıldı. Sergi, iki sanatçının nesne ve kavramları zaman, coğrafya ve şartlar içinde uğradıkları değişimi yeni senaryolarla bir araya getirmesinden oluşuyor. (312) 467 72 34.

sevindir in
Yeşil Dev yollarda
Akbank Çocuk Tiyatrosu 40. yılını kutlarken, Oscar ödüllü sevilen animasyon filmi Shrek’in müzikalini geçen haftalarda ilk kez Türkçe sahnelemişti. Bu yeşil dev kahraman şimdi yollara düştü. Bugün saat 12.00’de Adana Şehir Tiyatrosu, yarın saat 15.00’te Kayseri Kültür Merkezi, pazartesi saat 15.00’te Ankara MEB Şura Salonu’nda ve 29 Mayıs Salı günü saat 15.00’te Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Davetiyeler oyunun sahneleneceği mekânlarda dağıtılacak. www.akbanksanat.com

Haberin Devamı

öğren in
Profesyonellere özel
Otel ve restoran sektöründe kariyer yapmayı planlıyorsanız 28 Mayıs’ta başlayacak olan, USLA’nın Profesyonel Pasta ve Ekmekçilik Programı tam size göre. Sekiz aylık uluslararası akredite sertifika programına katılanlara yurtiçi ve yurtdışında staj ve iş imkânı da sağlanacak. (212) 211 87 52.

eğlen in
Bahar şenliği bugün
Sabancı Üniversitesi’nin meşhur bahar şenliği SUŞenlik’12, bugün saat 13.00’te kapılarını açıyor. Yasemin Mori, Sertab Erener ve Yeni Türkü gibi ünlü isimlerin sahne alacağı şenlikte ayrıca rodeo, canlı langırt, sumo, gladyatör, go-kart ve paintball gibi pek çok etkinlik de düzenlenecek. Biletler Biletix’te 35, kapıda 40 lira.

Haberin Devamı

imzalat ın
Yılmaz Özdil’le buluşma
Hürriyet gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil, yeni derleme kitabı ‘İsim, Şehir, Bitki’nin imza günü için bugün saat 14.00’te D&R Suadiye’de. (216) 360 73 43.

* NE OKUSAK
Karatay Mutfağı
‘Türkiye’yi zayıflatan profesör’ olarak ünlenen ve ilk iki kitabı satış rekorları kıran Prof. Canan Efendigil Karatay’ın merakla beklenen üçüncü kitabı çıktı: Karatay Mutfağı. Kitap, sağlığını ve kilosunu önemseyen ama ağız tadından da taviz vermek istemeyenler için pek çok güzel tarif içeriyor. Hayykitap’tan çıkan kitabın fiyatı 19.5 lira.

* NE YESEK
Çöp şiş
Kozyatağı, Suadiye, Kavacık ve Ataşehir’de açtığı restoranlarla kısa sürede adını duyuran Çöpçü, adından da anlaşılacağı üzere bir çöp şiş restoranı. Arzu eden çöp köfte ve çöp sucuk da sunuluyor. Etler, lezzetten ödün vermemek adına Balıkesir ve Trakya’dan getirtiliyor. (216) 380 06 87.

Haberin Devamı

* NEREYE GİTSEK
Seyyahların izinden Edirne’ye
ÇEKÜL Vakfı, ‘Sinan’a Saygı’ projesi kapsamında sizi Mimar Sinan ile ve onun iki Osmanlı başkenti İstanbul ve Edirne arasındaki mimari mirasıyla tanıştırmak için günübirlik bir program hazırladı. Bu sayede kendinizi seyyahların 16. yüzyıldan 19. yüzyıla kervan, sefer ve hac yolları üzerinden gerçekleştirdikleri yolculuklardaki izlenimleri, aynı yollar üzerinde seyahat ederken bulacakasınız. Program yarın sabah 08.00’de Edirnekapı’daki Mihrimah Sultan Camii’nden başlıyor, Edirne ve Lüleburgaz’a kadar uzanıyor. Ulaşım, yemek ve seyahat sigortası dahil fiyatı 175 lira. (212) 249 64 64.

HER GÜNE BİR ÖNERİ

* PAZAR ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ turne kapsamında saat 15.30’da Ankara MEB Şura Salonu’nda. Biletler 34-56.5 lira, Biletix’te.
* PAZARTESİ İtalyan mutfağı lezzetlerinden panzanella salatası ya da beyaz şaraplı jumbo karides yapımını öğrenebileceğiniz eğitim, Mutfak Sanatları Akademisi’nde. Ücret 130 lira. (212) 290 35 50.
* SALI Bulutsuzluk Özlemi konseri saat 22.30’da Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde. Biletler 28.5 lira. (212) 245 63 13.
* ÇARŞAMBA Metin Zakoğlu’nun yeni gösterisi ‘Edepsiz Komedi’ saat 23.00’te Metin Zakoğlu Cafe Theatre’da. Biletler 9-67.5 lira. (216) 467 33 32.
* PERŞEMBE Salvador Dali sergisi Ankara CerModern’de. Giriş, 7-12 lira. (312) 310 00 00.
* CUMA Timuçin Esen konseri saat 21.30’da İzmir’deki Zeus Bar’da. Biletler 23.5 lira, Biletix’te.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!