“Bilardoda söz sahibi ülkelerden biriyiz”

Güncelleme Tarihi:

“Bilardoda söz sahibi ülkelerden biriyiz”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2012 15:02

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Türkiye'nin bilardoda söz sahibi ülkelerden biri olduğunu ifade ederek, İstanbul'da başlayan 69. 3 Bant Ferdi Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda da tek hedeflerinin madalya olduğunu söyledi.

Kurugöllü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 18 ülkeden 32 sporcunun katılımıyla Bahçelievler Siyavuşpaşa Spor Merkezi'nde başlayan şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yabancı konukların organizasyon nedeniyle kendilerini tebrik ettiğini ifade eden Kurugöllü, “Böylesi organizasyonlar Türk bilardosuna ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyor. Güzel bir açılış yaptık. 4 sporcumuzla bu organizasyonda temsil ediliyoruz. Bunu madalyayla da taçlandırırsak çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Avrupa'nın en iyi bilardocularının organizasyonda mücadele ettiğini kaydeden Kurugöllü, “Ancak bizim hedefimiz her zaman madalya. Bilardoda formda olan bir oyuncuyu hiç kimse durduramıyor. Bizim de bu yetenekte sporcularımız var” dedi.

Son dönemde Türkiye'de bilardoda önemli bir ivme yakalandığını belirten Uğur Kurugöllü, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yönetime geldiğimizde 16 sporcuyla şampiyonalar oynanıyordu. Bu büyük bir ayıptı. Şu an 700'e yakın sporcunun katılımıyla organizasyonlar düzenliyoruz. Okullarda bilardoyu yaygınlaştırıyoruz. Bahçelievler'de belediyemizle yaptığımız altyapı çalışmalarımız var. Avrupa Birliği'ne yönelik de projelerimiz var. Bilardoda söz sahibi ülkelerden birisiyiz. Bunları da gerçekleştirdiğimizde bilardoyu zirveye çıkaracağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!