Çizgi roman dünyasında bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Çizgi roman dünyasında bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

Dünyaca ünlü çizgi roman serisi X-Men’de bu ay bir ilke imza atılacak. Çizgi roman yayıncısı Marvel tarafından yaratılan iki eşcinsel karakter, görkemli bir törenle dünya evine girecek.

Haberin Devamı

Süper kahramanlar dünyasında bu ay silahlar bir kenara konacak ve en şık kıyafetler giyilecek. Çünkü düğün var!

 

Marvel’ın dünyaca ünlü çizgi roman serisi X-Men’in bu hafta piyasaya çıkan sayısında, ekibin karakterlerinden Jean-Paul Beaubier, uzun zamandır birlikte olduğu erkek arkadaşına evlenme teklif edecek. Düğün de Haziran'da.

 

Northstar olarak da bilinen Beaubier, parlak mavi gözleri, hafif kırlaşmış siyah saçlarıyla insanüstü hızlarda hareket edip uçabilen bir Kanadalı.

 

X-MEN'DE DÜĞÜN VAR / FOTO GALERİ

 

Marvel Genel Yayın Yönetmeni Axel Alonso yaptığı açıklamada, “Astonishing X-Men No.50” başlıklı sayıda Northstar’ın dizlerinin üzerine çöküp erkek arkadaşı Kyle Jinadu’ya evlenme teklif edeceğini belirterek, “Marvel evreni, bugüne kadar her zaman pencereden dışarı baktığınızda gördüğünüz şeyleri yansıtmıştır. Dolayısıyla karakterlerimizin, ilişkilerine bu gerçeği yansıtmasını istiyoruz” dedi.

 

Haberin Devamı

DÜĞÜN BİR SONRAKİ SAYIDA

Bu hikaye üzerinde aylardır çalıştıklarını belirten Alonso, “Northstar’ın Kyle’la evlenmesi de Marvel’in pencerenizin dışındaki gerçeği yansıtma felsefesinin bir ürünü” diye konuştu.

 

Çiftin, 20 Haziran’da piyasaya çıkacak sayısı olan “Astonishing X-Men No.51”de evleneceği ve bazı çizgi roman dükkanlarında düğün törenleri yapılacağı belirtildi.

 

BATMAN DE EŞCİNSEL Mİ? 

Eşcinsel olduğu 1992’de açıklanan Northstar, 2009 yılından bu yana Kyle ile beraberdi. Ancak Marvel’dan yapılan açıklamada, bu evliliğin çiftin “sonsuza kadar mutlu yaşayacağı” anlamına gelmediği belirtildi. Hatta düğün davetiyesinde, “New York’tan geçen bu evlilik yolu rahat bir yol mu olacak yoksa köşelerde gizli tehlikeler mi olacak?” denildi.

 

Haberin Devamı

Çizgi roman dünyasında eşcinsel karakterlerin sayısı günden güne artıyor. Hatta bazı okurlar Batman ve Robin’in gizli eşcinsel bir çift olduğunu ve yayımcıların artık bunu açıklaması gerektiğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!