Görme engelli judocular EJU kampında

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli judocular EJU kampında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 15:31

Londra Paralimpik Oyunları'na katılacak Görme Engelliler Judo Milli Takımı'nın, Avrupa Judo Birliği'nin Antalya Kemer'de açtığı ortak çalışma kampına katıldığı bildirildi.

Judo Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, milli takımın kampa 5 bayan, 2 erkek sporcu ile katıldığı belirtildi.

Görme Engelliler Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Yavuz Yolcu, bu tür ortak bir çalışma kampına, görme engelli judocuların ilk kez katıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:
“Judocularımız açısından, olimpiyatlara gidecek dünyanın önde gelen sporcuları ile kamp yapmak çok önemli. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Görme engeliler judosunda başarı açısından aşama kaydettik. 2008 yılında Paralimpik Oyunlarına Türkiye 1 sporcu ile katıldı, 2012 yılında İngiltere'de yapılacak olan Paralimpik Oyunlarına 6 sporcu ile katılacağız ve en az 3 madalya bekliyoruz. Buradaki kampın bitiminde 1 hafta dilendikten sonra Bursa'da 1 ay sürecek kampa katılacağız.”

13 Mayıs'ta başlayan kampa 22 ülkeden 60'ı bayan, 110'u erkek olmak üzere toplam 170 sporcunun katıldığı ve kampın yarın sona ereceği ifade edildi.

Türkiye kampta, bayanlarda 52 kilo Gülhan Kılıç, 57 kilo Duygu Çetel, 63 kilo Şerife Köseoğlu, artı 70 kilo Nazan Akın, Yücel Yılkıran, erkeklerde ise 73 kilo Halil İbrahim Önel ve 81 kiloda Yasin Çimciler ile katılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!