3 bantta büyük heyecan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

3 bantta büyük heyecan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 10:44

İstanbul'da 24-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Bant Ferdi Avrupa Bilardo Şampiyonası heyecanı yaşanıyor

Haberin Devamı

İstanbul'da 24-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 69. 3 Bant Ferdi Avrupa Bilardo Şampiyonası öncesi, federasyon ve Bahçelievler Belediyesi yetkilileri ile sporcular, akşam yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki tesislerinde düzenlenen yemeğe, Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Tekiroğlu, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Yusuf Yıldırım, Avrupa Bilardo Konfederasyonu Asbaşkanı Faruk Baki ve milli takım sporcuları Murat Naci Çoklu, Savaş Bulut, Lütfü Çenet ile Tayfun Taşdemir katıldı.

Gazeteci Erden Aktoğu'nun sunumunu yaptığı gecede konuşan federasyon başkanı Kurugöllü, Türkiye'nin şu anda bilardoda dünyada ilk 3 içerisinde bulunduğunu ifade ederek, “Durup geriye baktığımızda çok kısa bir zamanda nereden nereye geldiğimizi görüyoruz. Çok değil yakın bir zaman öncesine dek bir kahve oyunu olarak bilinen bilardo, bugün Türk sporunun lokomotif branşlarından biri haline geldi. Bugün bilardoyu saygın ve özgün bir konuma getirmiş olmanın onurunu duymaktayız” diye konuştu.

Türkiye'de spor yönetmeliğinin bazı maddeleri nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, bunların en başında bilardo sporunun temel araç-gereç ve sarf malzemelerindeki ÖTV oranlarının yüzde 25 olmasının geldiğini anlatan Kurugöllü, “Bilardo sporunun yapıldığı yer ve ortamların eğlence yeri olarak görülmesi ve bar, pavyon, diskotek ve benzeri yerlerden alınan oranda vergilendirmesi bizi üzen, belimizi büken en önemli handikap” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!