Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

KÖY ÖĞRETMENİYİM

Ayşe Abla merhaba.

İsmim Ebru. 23 yaşında bir sınıf öğretmeniyim. Erzurum'un merkeze 80 km uzakta 30 haneli bir köyünde 1,2,3,4 ve 5. sınıfın birleştirilmiş olarak okutulduğu bir okulda tek başıma görev yapıyorum.

Köyümüz oldukça fakir ve aileleri öğrencilerin senede birkaç defter kalemden oluşan giderlerini bile neredeyse karşılayamıyorlar. Öğrencilerimin çoğu kırtasiye masraflarını ben karşılıyorum.

Yalnızca bu da değil okulumuzdaki malzemelerimiz çok eski ve kullanılamaz durumda. Özellikle sıralarımız nerdeyse 40 yıllık. Bizim köyümüzden İstanbul’a yerleşmişi zengin birkaç aileden yardım istedim. Ancak insanlar belli bir mevki ve paraya sahip olduklarında doğup büyüdükleri topraklara sahip çıkmıyorlarmış, bunu gördüm.

Eğitime destek veren yardım kuruluşları ise genellikle daha büyük ve öğrenci sayısı çok olan okulları tercih ediyorlar. Yani anlayacağın bize el uzatan kimse olmuyor.

Haberin Devamı

Biz yine küçücük okulumuzda 15 öğrencim ve ben yapayalnız kalıyoruz.

Senin köşende paylaşılan yazıları okuyunca çok duygulandım ve belki benim öğrencilerime de el uzatır okurlarınız diye düşündüm.

Okulumuzun şu an acil olan 10 adet küçük boy sıraya ve beyaz bir tahtaya ihtiyacı var. Lütfen sesimize kulak verin. Biz yalnızca 15 kişiyiz ama kurduğumuz hayaller büyük okullardaki öğrencilerden farklı değil.

CEVAP: Ebru öğretmenim, harikasın. İyi ki senin gibi genç ve azimli öğretmenlerimiz var. Sizler bizim çalıkuşlarımız olarak her türlü yardımı hak ediyorsunuz. Benim canım okur dostlarım elbette bu 15 öğrenciyi yalnız bırakmayacaktır. Sevgiler.

……….

İKİ KÜÇÜK KIZIM İÇİN NE OLUR

Ayşe Ablam merhaba,

Sıkıntılı günler yaşıyorum senin köşen bana ışık olsun inşallah.

Ben zamanında ailemin karsı çıktığı bir evlilik yaptım sevdiğim kişiye kaçtım. Ailem olarak bir babam vardı o da beni reddetti.

Kocamla yaşadığım köyü bırakıp büyük şehre geldim onun ailesiyle yaşamaya başladım. Kötü günlerim burada başladı dayak, hakaret kaynanamın kocamı sürekli doldurması...

O tanıdığım adam gitti, yerine bir canavar geldi. Her şeyini çekiyordum, içkisini, hakaretlerini ta ki kaynanam kocamı doldurup beni sokağa atıncaya kadar.

Haberin Devamı

İki çocuğumla sokakta kaldım. Ağladım, sızladım, nafile kaynanam hep nefret etti benden. Sürekli “çıkıp gideceksin bu evden” diyordu, dediği de oldu attılar. Sokakta iki kucak kız çocuğuyla günlerce aç kaldım, gidebileceğim kimsem yok. bir komşumun tanıdığı halime acıdı, günler sonra bana bir tek göz oda buldu. Sadece bir halı bir de battaniye var.

2 ve 6 yaşında iki kızım var, o kadar bakıma muhtaçlar ki elimden bir şey gelmiyor. Ortaokul mezunuyum. İş bakamıyorum, çocuklarım küçük kime bırakayım? Bir kaç kere merdiven silmeye gittim, onları da yanımda götürdüm oradan bir kaç kuruş idare ettim günlerce. Şimdi oturduğum yerin kirasını veremiyorum, birikti. Düzgün bir eşyam yok, çocuklar hasta oluyor sürekli. Halimi bilen kimse yok, buralarda yabancıyım kaldım bir başıma 2 çocukla.

Haberin Devamı

Bana evi tutan tanıdık seni söyledi. Belki sana da yardım eden çıkar yaz dedi. Abla yazıyorum ben de sana. Bana şu sıkıntılı günlerimde el uzatan olur mu, kendim için değil kızlarım için istiyorum. Anneleri perişan oldu onlar olmasın. Allah rızası için bana yardım eden çıkarsa bir ömür hayır dualarımı eksik etmem.

CEVAP: Geçmiş olsun. Zor bir durum ancak bunu kocanın yanına bırakmamalısın. Öncelikle Av. Merve Gürcan’a danıştım. Senin bulunduğun şehirdeki baroya başvurmanı ve sana ücretsiz olarak avukat görevlendirilmesini istemeni, kocana karşı acilen nafaka davası açmanı önerdi.

Tabi ki okur dostlarım da ellerinden gelen yardımı yapacaktır ancak senin çok daha kalıcı çözümlere ihtiyacın var. Bir iş bulana kadar sığınma evlerinde de kalabilirsin.

……….

Sevgili Ayşe Aral,

Haberin Devamı

Umarım mailime cevap verirsiniz 14.05.2012 tarihinde Yetiş Ayşe yazınızda 36-38 beden kıyafet isteyen E. isimli bir genç kızımız var.

Ben 41 yaşındayım. Evde ne var ne yok tam olarak sana yazamıyorum ama eğer bilgilerini verirsen bu arkadaşa ayarladığım tüm kıyafetleri tertemiz, ütülü olarak yollamak istiyorum. Sizden acil haber bekliyorum.

Kocaman öpücükler size ve genç kızımıza,

16.05.2012

Berna

CEVAP: Bernacığım bilgileri sana ileteceğim. Öpüyorum.

……….

36-38 BEDEN GİYSİ TALEBİNDE CEVAP

Ayşecim günaydın,

Bugünkü köşende “36-38 beden giysi” başlığı ile yazan okuruna elimden geldiğince, işe rahatlıkla giyebileceği alt ve üst grup kıyafet göndermek istiyorum.

Haberin Devamı

Hafta sonu dolabımda bahar temizliği yaptım ve giyilebilecek durumda olanları “Yetiş Ayşe” ye göndermek üzere ayırdım.

Ayrıca E. Hanım, işyerindeki bazı kendini bilmez densiz arkadaşlarının söylediklerini de umursamasın. Kimin ne olacağı belli olmaz. E. hanımın giysilerini eleştiren arkadaşları, bir gün kendileri giysi isteyecek duruma düşebilirler.

Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz (Hadis-i Şerif)

İletişim bilgilerini iletirsen kıyafetleri hemen gönderebilirim.

Sevgilerimle…

Zuhal

CEVAP: Zühalciğim, her zamanki gibi yetiştin yine. Sarılarak öperim. Bilgileri sana ilettim. Hatta bu yazı yayınlandığında senin gönderilerin sevgili E.’ye ulaşmıştır diye bile tahmin ediyorum. İyi ki varsın.

……….

Merhaba Ayşe Hanım,

Dünkü Yetiş Ayşe köşenizde yayınlanan Elmas adındaki hanıma yardımda bulunmak istiyorum. Mektubu yazan arkadaşın iletişim bilgilerini verirseniz çok sevinirim.

Lütfen adımı yayınlamayın.

Çok teşekkürler.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız. Sevgiler.

……….

ELMAS HANIM

Ayşe Hanım,

Bugünkü yazınızda İzmir’den Elmas Hanım diye birini yazmışsınız.

Lütfen bana acil iletişim veya banka hesap numarası iletebilir misiniz?

Çok büyük bir yardım değil belki ama damlaya damlaya göl olur.

Çok öpüyorum

Lütfen ismim açıklanmasın.

CEVAP: Yardımın küçüğü büyüğü olmaz diye hep söylüyorum. Yine de söyleyeceğim. Sizin için küçük olan da başkası için çok büyük değer ifade edebiliyor.

……….

36 BEDEN

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben 36 beden olup kıyafet ihtiyacı olan hanımın adresini istiyorum mümkünse, teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

CEVAP: İletiyorum, sevgiler.

……….

Günaydın

Bugünkü ilanlarınızdan 36-38 beden giysi istiyorum talebine yardımcı olmak isterim, rumuzu e olan arkadaşa iletişim bilgilerini rica ediyorum, teşekkürler.

Adımın yayınlamamasını rica ederim.

Sevgiler.

CEVAP: Sevgiler benden siz sevgili isimsiz melek okur dostlarıma.

……….

ELMAS HANIM İÇİN

Ayşe Hanım,

Bugün tarihli “Elmas” başlıklı yazınızda yardım talebinde bulunan İzmir'deki okuyucunuzla iletişime geçmek istiyorum. Bir ev veya hastane masraflarına yetecek kadar durumum olmasa da en azından kıyafet, beslenme gibi ufak şeyler için bile olsa elimden geleni yapmak istiyorum. İhtiyaç sahiplerine ulaşmamızı sağladığınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, hep var olun. Yazılarınızda başarılar diliyorum.

Sevgilerimle,

Zeynep

CEVAP: Zeynep’im, iyi ki sizler varsınız. Sizlerin desteği olmadan ben tek başıma herkese yetişemem.

……….

İZMİR’DEN U. VE ELMAS HANIM

Ayşe Hanım merhabalar,

İzmir’den U. Hanım’ın, Elmas Hanım hakkındaki yazısını okuyunca hissettiklerimi tarif edebileceğimi zannetmiyorum.

Bu hanımlara nasıl ve ne şekilde ulaşabilirim? Sanırım iletişim bilgileri sizde var. Eğer verebilirseniz, ben de karınca kararınca katkıda bulunmak, Elmas Hanımın hala dimdik duran umuduna biraz olsun destek olmak isterim.

Saygılarımla,

Banu

CEVAP: Sevgili Banu, iletişim bilgilerini sana göndereceğim. Öperim.

……….

SEVGİLİ E.

Merhaba Ayşe Hanım,

Bugün yayınladığınız yazınızda 36-38 beden kıyafet isteyen arkadaşımızın iletişim bilgilerini yollar mısınız?

Kendisine elimde olanları yollamak isterim.

Çok fazla bir şey belki yollayamam ama olsun bir iki parça bile olsa işini görmüş olur dimi?

Saygılarımızla,

İyi çalışmalar dilerim,

Gülnur

CEVAP: Sevgili Gülnur, tabi ki hemen göndereceğim. Dediğin gibi bir ceket, bir ayakkabı bile bir insanı mutlu edebilir.

……….

ÖMSS VE ÖĞRETMENLİK

Sevgili Ayşe Abla:

Bizler, bir grup engelli öğretmen adayıyız. 29 Nisan 2012’de ömss yani özürlü memur seçme sınavına girdik.

2012 ömss kılavuzunda MEB tarafından yapılacak özürlü öğretmen atamaları ömss puanıyla yapılır diye bir ibare bulunuyor ama buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı’na defalarca başvuruda bulunmamıza rağmen bize net bir cevap verilmemekte.

“Eğitim öğretimi engelleyeceğiniz için engelli öğretmen alımı olmayacak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilanlarını takip edin” gibi saçma sapan cevaplar verilmektedir. Sizden isteğimiz içinde bulunduğumuz engelliler haftası nedeniyle bizim sesimizi duyurmanız. Şimdiden teşekkürler.

CEVAP: Tabi ki seve seve sesinizi duyururum. Sizler öğretmen olmaya hak kazandığınıza göre tabi ki sizleri öğretmen olarak atamak zorundalar. Elbette belki beden eğitimi öğretmenliği yapamazsınız ama eğitimini aldığınız branşlarda çalışamamanız için herhangi bir neden olduğunu sanmıyorum. Her zaman yanınızdayım, sesinizi duyurmanız için elimden geleni yapmaya hazırım. Sevgiler.

……….

ELMAS'A YARDIM

Ayşe Hanım merhaba,

14 Mayıs tarihli yazınızdaki Elmas'a yardım etmek istiyorum, irtibat kurmama yardım ederseniz sevinirim.

Saygılarımla

Ela

CEVAP: Ela’m, bilgileri sana ileteceğim. Öperim.

……….

36-38 BEDEN KIYAFET

Sevgili Ayşe,

Bugünkü yazında 36-38 beden giysi isteyen E. İsimli kişinin adresini verirsen kıyafet göndermek isterim.

Mesleği uygun mu bilmiyorum ama bankacı olduğum için takım elbise giyiyorum dolayısıyla kıyafetler ciddi kıyafetler.

Ona uygun değilse bildiğin başka biri de olabilir.

Sevgilerimle,

Ayla

CEVAP: Sevgili Ayla, bilgileri ileteceğim, ciddi kıyafetlerini giyecek ciddi bir yerler bulur elbette. Sevgiler.

……….

ELMAS İÇİN

Ayşe Hanım merhaba,

14 Mayıs 2012 tarihli Elmas başlıklı yazınızda bahsi geçen hanıma elimden geldiğince bir şeyler göndermek istiyorum.

Para olmaz belki ama kıyafet filan 2 yaşındaki kızı için bir şeyler gönderebilirim. Artık elimden ne gelirse.

Aracı olan hanımın iletişim bilgilerini verirseniz sevinirim. İzmir’den yazmış kendisi bende bir İzmirli olarak hemşerimin duyarlılığını alkışlamak istiyorum.

Adım sizde kalsın.

Sevgiyle kalın;

H.

CEVAP: Sevgili H., bilgileri ileteceğim. İzmir’e selamlar, sevgiler.

……….

Yazarın Tüm Yazıları