Judoda hedef 2016 olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Judoda hedef 2016 olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 14:07

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, hedeflerinin 2016'daki olimpiyatlara 14 sporcu ile katılmak olması gerektiğini söyledi.

Londra 2012 Olimpiyatları öncesinde Avrupa Judo Birliği'nce (EJU) düzenlenen son ortak çalışma kampı, Antalya'nın Kemer ilçesinde devam ediyor. Toplantıyı değerlendirmek ve milli takımın gelecek yıllardaki yapılanmasını ele almak amacıyla Türkiye Judo Federasyonu Yönetim Kurulu, Federasyon Başkanı Fatih Uysal başkanlığında ilçedeki Limak Limra Otel'de toplandı.

Toplantıda, Türk Milli Takımı antrenörleri Hüseyin Özkan, Salim Abanoz, Ercan Çakıroğlu, Haldun Efemgil ve Mesut Kapan'ın da katılacağı ikinci bir toplantı yapılması kararlaştırdı.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, AA muhabirine yaptı açıklamada, Türkiye'de judonun yayılma ve tanınması anlamında iyi neticeler aldıklarını, 72 kentte faal duruma geldiklerini, bazı illerde sözleşmeli antrenörleri bünyelerine kattıklarını söyledi.

Hedef 2016'de olimpiyatlara 14 sporcu ile katılmak

Federasyonun son bir kaç yılda ciddi mesafeler aldığını, elde ettiği başarılarla Türk sporcuların uluslararası şampiyonalarda adından söz ettirdiğini vurgulayan Uysal, “Türkiye'de güçlü kulüplere sahibiz. Bir dönem 85 antrenörü bulunan Türkiye Judo Federasyonu'nda bugün 350 antrenör hizmet veriyor” dedi.

Londra 2012 Olimpiyatları'na Türk Milli Takımı'ndan 73 kiloda Sezer Huysuz ile artı 78 kiloda Gülşah Kocatürk'ün katılacağını anımsatan Uysal, “Gönül isterdiki 7'si bayan, 14 sporcu ile olimpiyatlara katılalım. Ancak bu 2 sporcumuzun başarıyla döneceğine inancımız tam. Hedefimiz 2016'daki olimpiyatlara 14 sporcu ile katılmak olmalı” diye konuştu.

Grand Prix'i Antalya'da görmek istiyoruz

Türkiye'de Judo Grand Prix Şampiyonasını'na ev sahipliği yapmak istediklerini dile getiren Fatih Uysal, “Türkiye'de, uluslararası alanda önemli şampiyonalara ev sahipliği yaptık. Grand Prix'e de ev sahipliği yapmak için çalışmalar yürütüyoruz. 2013'de bu şampiyonayı Antalya'da görmek isteriz” diye konuştu.

Ümitler Avrupa Şampiyonası'nı 2014'de Türkiye'de yapmak için uğraş verdiklerini anlatan Uysal, öte yandan Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nı da Türkiye'ye almak için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Bayanlarımız Avrupa kıtasında ilk 3'te

Uysal, Türk Bayan Milli Takımı'nı 2012 Eylül ayında Brezilya'da yapılacak Dünya Takımlar Şampiyonası'nın beklediğini belirterek, “Bu şampiyonaya bayan takımımız katılacak. Avrupa kıtasından katılacak ilk 3 takım arasında bayan sporcularımızın yer alması önemli bir başarıdır. Türkiye için göz ardı edilmeyecek çok önemli bir kazanımdır” dedi.

Öte yandan Kemer'deki Londra 2012 Olimpiyatları öncesi EJU'nun düzenlediği son ortak çalışma kampına 22 ülkede 60'ı bayan, 170 sporcu katılıyor.
Avrupa dışından Suudi Arabistan, Tunus, Fas, Cezayir ve Türkmenistan'ın yer aldığı kamp, 23 Mayıs'ta sona erecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!