Erkekler askere, güzel kızlar Miss Turkey’e

Güncelleme Tarihi:

Erkekler askere, güzel kızlar Miss Turkey’e
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 00:00

Feriha Tevfik, Keriman Halis, Günseli Başar, Nebahat Çehre, Arzum Onan, Azra Akın… Bu isimlerin ortak noktası, hayatımıza Türkiye’nin en güzel kadını olarak girmeleri. Şimdi yeni adaylar kıyasıya mücadeleye hazır. Hepsi 31 Mayıs gecesi Star’dan canlı yayınlanacak final için çalışıyor. Biz de güzelleri “Kızlar askere gitmez ama Miss Turkey’e gelir” diye tanımladıkları kamplarında ziyaret ettik

Haberin Devamı

Tüm Türkiye’deki 250 kız arasından seçilmiş 21 finalist... Hepsi Türkiye’nin en güzeli olmaya aday. Miss Turkey güzellik yarışması için bir aydır İstanbul’dan uzakta, yeşillikler içindeki Şile Gardens Otel’deler. Peki orada neler oluyor? Olayı yerinde incelemek için güzellerin peşine takıldım. Bunu duyanlar, “Türkiye’nin en güzel kızlarıyla vakit geçireceksin, çok şanslısın” dedi.
Ama orada hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Bir kere güzeller büyük partiler vermiyor. Öyle dans, müzik yok. Hepsi tıpkı birer sporcu gibi ciddi bir kamp hayatı sürüyor. Zaten ortak bir sözleri var: “Kızlar askere gitmez ama Miss Turkey’e gelir.”
Tabii otelde de bir aydır adeta bir sıkı yönetim vaziyeti hakim. 24 saat boyunca yanlarında ‘Iron Man’ benzeri korumaları var. Hiçkimse elini kolunu sallayarak yanlarına yaklaşamıyor. Otelin bir katı tamamen onlara ayrılmış. Bu kata erkek sineğin bile girmesi yasak. 24 saat nöbetleşe görev yapan güvenlik elemanları var.
Bu kadar mı sandınız? Kızların dış dünyayla ilişkisi de son derece sınırlı. Cep telefonları bir kasada kilitli tutuluyor. Odalarındaki sabit telefonlar da çalışmıyor. Değil erkek arkadaşlarıyla, aileleriyle bile ancak üç günde bir konuşmalarına izin veriliyor. Zaten pek vakitleri yok. Çünkü bütün günleri eğitim alarak geçiyor.
Bu eğitimden biraz vakit bulup kızlarla biraraya geldiğimizde boy farkı beni ürkütüyor. Aralarında boyu 1.85 olanlar bile var. Bir de onları topuklularla düşünün... Neyse ki havuza girmeyi kabul ediyor ve topukluları çıkarıyorlar. Fotoğraf çekiminde soğuk suya rağmen çok eğleniyorlar.
Sonra sohbete başlıyoruz. “Sadece güzelliğinize güvenip bu yarışmaya girmeyin” diyorlar. Gerçekten hepsi mürekkep yalamış kızlar. Bazıları üç yabancı dil biliyor. Kimi beğendiklerini soruyorum. Oylamada Türkiye’nin en güzel kızlarının en çok Burak Özçivit ve Kıvanç Tatlıtuğ’u beğendiği ortaya çıkıyor.
Kızların kimi çok heyecanlı; “Bu kampta olmak bile yeter” diyor. Bazıları daha hırslı ve kendine güveniyor ve “Ben kazanacağım” derken gülümsüyor. Hepsi bir cümle daha fazla söyleyip size kendini biraz daha fazla ifade etmek için çabalıyor. Rekabet hat safhada. İşte 21 güzelin anlattıkları…

Haberin Devamı

GÜZELLİĞİ ZEKAYLA BİRLEŞTİRİYORUZ

Haberin Devamı

* Açalya Samyeli Danoğlu (20, Almanca mütercim tercümanlık öğrencisi): 1.85 boyundayım. Uzun boylu olmayı küçükken dezavantaj görürken şimdi avantajlarını fark ettim. Genelde babet giyiyorum çünkü erkek arkadaşlarım benden kısa oluyor.
* Gizem Kayalı (18, lise öğrencisi): Bu yaşta burada olmak gurur verici. Bu yarışma benim için bir basamak değil.
* Çağıl Özge Özkul (23, iktisat mezunu): Bu yarışma sadece güzellik yarışması değil. İktisadı birincilikle bitirdim. Burada güzelliği zekâyla birleştirmek istiyoruz.
 * Merve Sarı (22, üniversiteye hazırlanıyor): Beni Cansu Dere’ye benzetiyorlar ama bence benzemiyorum. Hedefim kraliçe ünvanını taşımak, bu ışığı kendimde görüyorum. En çok gözlerim ve dudaklarım beğeniliyor.
* İlknur Melis Durası (22, biyomühendislik mezunu, yüksek lisans öğrencisi): Kitaplarla bir arada büyüdüm akıl ve güzelliğin bir arada olabileğini göstermek istiyorum.
* Çağla Zoralioğlu (21, beden eğitimi ve spor yüksekokulu öğrencisi): Milli yüzücüyüm. Daha 12 yaşımda hayallerim Balkan şampiyonu olup Miss Turkey’e katılmaktı, ikisi de gerçekleşti.
* Elif Merve Çolak (24, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri öğrencisi): Amacım Türk kızını dünyada temsil etmek.

Haberin Devamı

YERİ GELDİĞİNDE YUMURTA ÜSTÜNDE YÜRÜRÜZ

* Begüm Zabun (20, lojistik öğrencisi): Babaannem eski güzellik kraliçelerinden Belma Zabun. Beni ona çok benzetirlerdi. Şimdi de ben yarışmadayım.
* Tuğçe Kurşunoğlu (19, halkla ilişkiler ve reklamcılık öğrencisi): 13 yaşımdan beri modellik yapıyorum. Daha önce Bursa ve Kemer güzellik yarışmalarında birincilik aldım. ‘Leyla ile Mecnun’da Tatlım Leyla karakterini canlandırıyorum.
* Berna Özkeskin (20, diş protez teknolojisi mezunu, işletme okuyor): Herkes bir şeyler söylüyor önemli nokta laf değil icraat. Annem CHP kadın kollarında. Ben de yarışmadan sonra politikayla ilgilenmek istiyorum.
* Buket Açıkgöz (23, moda tasarımı öğrencisi): Kendime güvenerek katıldım. En çok saçlarıma güveniyorum.
* Semiha Bezek (19, üniversiteye hazırlanıyor): Dünyaya Türk kadınının yeri geldiğinde yumurtalar üzerinde yürüyebileceğini, yeri geldiğinde mangal kül bırakmayacak olduğunu göstermek istiyorum.
* Meltem Tüzüner (23, sosyoloji ve medya bölümü mezunu ): Almanya’da yaşadığım halde memleketim Türkiye ve hayalim yurtdışında Türkiye’yi temsil etmek.
* Şimal Yavuz (23, tekstil ve moda tasarımı mezunu): En çok eğitimime ve donanıma güveniyorum.

Haberin Devamı

YILLARDIR BU YARIŞMAYA HAZIRLANIYORUM

* Gözde Coşkun (20, mimari restorasyon öğrencisi): Kollarımda ve bacağımda anne ve babamın baş harflerinin dövmesi var. Türkiye’yi yurtdışında böyle temsil etmek istemediğim için kazanır kazanmaz dövmelerimi sildireceğim.
* Gamze Balım (18, üniversiteye hazırlanıyor ): Burada olmak her genç kızın hayali. Elimden geleni yapıyorum.
* Merve Akman (24, ziraat mühendisi): Lisanslı dansçıyım. Yıllardır bu yarışmaya hazırlandım. Okulumu bitirdim, yabancı dil öğrendim ve donanımlı olmaya çalıştım.
* Ceren Yılmaz (21, güzel sanatlar öğrencisi): Gözlerim mavi, sanırım onlar beni diğerlerinden ayırıyor.
* Çağla Dikici (21, Türk dili ve edebiyatı öğrencisi): Bu yarışma bizi prenses yapıyor.
* Buse Varol (22, işletme ve edebiyat öğrencisi): Bu gururu aileme yaşatmak istedim. Kazanamazsam da dünyanın sonu değil.
* Öykü Bulut: (22, kamu yönetimi öğrencisi) Bu yarışmayı oyuncu olmak için bir araç değil amaç olarak görüyorum.

Haberin Devamı

KAMP ANNESİ CANAN BOZKURT

1991’den beri Miss Turkey Güzellik yarışmalarında kamp direktörlüğü yapan Canan Bozkurt’a kızlar ‘Kamp annesi’ lakabı takmış. Bozkurt, bu yılki kızların daha kültürlü olduğunu söylüyor: “Yabancı dil ve eğitim gençlerde daha fazla ön planda. Ancak bu yeterli değil. Hedeflerine ulaşmaları için disiplinli davranmaları şart. Bu, bir model yarışması değil. Kızlar önemli bir misyon yükleniyor. Asker gibi her gün 07.00’de kapıları çalınıyor. Yarım saatte kahvaltılarını yapıyorlar. Her yere grup halinde gidiyorlar. Tabii arada eğlenceli aktiviteler de yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!