Merak edilenler Yatak Efsaneleri’nde

Güncelleme Tarihi:

Merak edilenler Yatak Efsaneleri’nde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 18:44

Ünlü psikoterapist Cem Keçe’nin yıllar süren deneyimlerine dayanarak hazırladığı Yatak Efsaneleri adlı kitabı, cinsel hayatı ve yakın ilişkileri ebeveynlerin ve toplumun değer yargılarının etkisinde ele alıyor.

Haberin Devamı

CİSED Onursal Başkanı Dr. Cem Keçe, son kitabı “Yatak Efsaneleri”nde cinsellikle ilgili merak edilen sorulara yanıt veriyor.
Türkiye’nin ünlü psikoterapistlerinden olan Keçe’nin yıllar süren deneyimlerine dayanarak hazırladığı Yatak Efsaneleri adlı kitabın, cinsel hayatı ve yakın ilişkileri ebeveynlerinin ve toplumun değer yargılarının etkisinde, hatta kontrolü altında olan gençlere ve yetişkinlere yardım elini uzatacağını söyleyen CİSED Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Kemal Özcan, “Çiftlerin gerek yatakta, gerekse yatak dışında cinsellik konusunda daha iyi iletişim kurabilmelerini, hem kendi vücutlarına hem de partnerlerinin vücutlarına ısınabilmelerini amaçlayan kitabı, cinsellik ve ilişkiler konusunda kendini ‘yeterli’, ‘iyi’ veya ‘normal’ kabul edenler de dahil olmak üzere herke¬se tavsiye ediyoruz” dedi.
İlişkiler etkileniyor

Haberin Devamı

Çocukluğumuzda hem ebeveynlerimizin hem de içinde yaşadığımız toplumun iç dünyamıza ektiği düşünsel ve duygusal tohumlarla büyüdüğümüzü ifade eden CİSED Genel Sekreteri Psikolog Serap Güngör de, şunları söyledi:
“Bazılarında bu tohumlar sağlıklı ve mutlu bir cinsellik, sevgi, saygı ve yakınlık kaynağı oluyor. Ancak ne yazık ki birçok kişide bu tohumların arasına hurafeler yani cinsellikle ilgili doğru bilinen yanlışlar, cinsel mitler veya cinsellikle ilgili uydurmalar karışıyor. Bu durumda insanın hayatı utanç, korku, suçluluk, günahkarlık ve kendi kendini cezalandırma duyguları yüzünden çekilmez bir kabusa dönebiliyor. Bu tohumlar biz büyüdükçe filizleniyor ve yetişkinlik hayatımızda cinsel duygularımızı, partnerlerimizle olan ilişkilerimizi, seks davranışlarımızı, dolayısıyla başkalarıyla kurduğumuz cinsel ve yakın ilişkileri etkiliyor. Bu etkilenmenin derin analizlerini Keçe’nin kitabında bulabilirsiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!