Üç şehit için Hatay'da tören

Güncelleme Tarihi:

Üç şehit için Hatayda tören
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:47

Türkiye dün Hatay ve Hakkari’de art arda şehit olan askerlerine ağladı. Amanoslar’da pusuya düşürülen şehit askerler için Hatay’da düzenlenen törende gözyaşı sel oldu. Şehit Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ın dört aylık hamile eşi Neslihan Tarım zorlukla ayakta durdu ve eşini gözyaşlarıyla uğurladı.

Haberin Devamı

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 asker için Hatay Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Antakya Devlet Hastanesi morgundan ambulanslarla alınan şehit cenazeleri, İl Jandarma Komutanlığı'ndaki tören alanına getirildi.

HATAY'DA ÜÇ ŞEHİDE VEDA / FOTO GALERİ

Törene katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit askerler Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın öz geçmişleri okundu.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Doğan Karaca'nın konuşmasının ardından İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu dua etti.

Tören boyunca şehit yakınları gözyaşı döktü. Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın annesi Nevin Tarım, “Oğlum Ahmet'im bak herkes senin için ayakta” diye ağladı.

Törenin ardından ambulansla Hatay Havaalanı'na götürülen şehit cenazeleri buradan askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Şehit yakınları da, askeri görevlilerin refakatinde İl Jandarma Komutanlığı'ndan ayrıldı.

Törene, şehit yakınlarının yanı sıra Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kurum müdürleri ve askerler katıldı.
Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarının ormanlık bölgede ateş açması sonucunda İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Komando Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit olmuştu.

Haberin Devamı







ERHAN BİNBAŞI - YILMAZ ÖZDİL YAZIYOR

ŞEHİT ÜSTEĞMENDEN GERİYE BU GÖRÜNTÜLER KALDI / WEB TV

İŞTE ŞEHİT ASKERLERİMİZ / Foto Galeri

İŞTE 3 SUBAYIN ŞEHİT EDİLDİĞİ YER / WEB TV

ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV

Haberin Devamı

ŞEMDİNLİ'DE ŞEHİT DÜŞEN ASKERİN EVİNDE BÜYÜK ACI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde terör örgütü PKK üyelerince askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Topçu Er Sinan Dündar'ın dedesinin evinde yas var.

Şehit erin Zile ilçesindeki dede evine akşam saatlerinde askeri yetkililer gelerek Sinan Dündar'ın şehit olduğunu dede Musa Dündar'a bildirdi. Şehidin dedesinin evine ve sokağın girişine Türk bayraklarının asıldığı görüldü. Şehit Dündar'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Zile Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ve askeri yetkililer, evi ziyaret ederek, dede Musa Dündar'a baş sağlığı diledi.

Vidinel, burada yaptığı konuşmada, Sinan'ın artık herkesin evladı olduğunu belirterek, “Bu vatanda yaşamak bir bedel istiyor. Kardeşimiz de canını verdi. Nur içinde yatsın. O katillere Türk milletinin dirençli olduğunu göstermemiz lazım. O katiller devletimizin ezici yumruğu altında yok olacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Dede Musa Dündar ise “Vatan sağ olsun. Devletimiz sağ olsun” diye konuştu. Bu arada, Zile Müftüsü İlyas Akyazı dua okudu.

Şehidin ailesinin Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!