‘Paşa’ ifadesi

Güncelleme Tarihi:

‘Paşa’ ifadesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:00

Genelkurmay Başkanlığı, Cumhuriyet Yazarı Bekir Coşkun’un “Paşa” yazısında, “Paşa sözü ile TSK’da görev yapan general rütbeli subayları köpekle özdeşleştirilerek hakaret edilmiştir” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Savcılık Coşkun, hakkında yayın yoluyla hakaret suçlamasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlattı. İstanbul Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Coşkun dün talimatla Ankara Cumhuriyet basın savcılığında ifade verdi. Coşkun, şunları söyledi: “Hiçbir kurum ve kuruluşa hakaret kastım yoktur. Bu bir La Fontaine hikayesidir, evrensel bir hikayedir, ayrıca yazıda geçen paşa kelimesi 1934 yılında çıkarılan bir kanunla bu unvanın askeriyede kullanılması yasaklanmıştır. Yani bu unvanı bir generalin kullanması kanunla zaten yasaktır.”           

Kılıçdaroğlu’ndan destek

Soruşturma açılmasına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da tepki göstererek, Twitter’a şunu yazdı: “Başbakan’ın hedef gösterdiği sevgili Bekir Coşkun’a Genelkurmay Başkanlığı suç duyurusunda bulundu ve savcılık soruşturma açtı. Bu düzeni değiştirmek, insanımızı özgürleştirmek ve tam demokrasiyi gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. Bekir Coşkun sahipsiz değildir.”     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!