Metro soruşturmasında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Metro soruşturmasında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 17:40

Hakim ve savcıların ‘iddia olunan suç örgütünün üyesi olmadığını’ ancak görevlerini kötüye kullandığını belirten savcılık, HSYK’dan gereğinin yapılmasını talep etti. Dosyada 10'a yakın hakim ve savcının olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün de aralalarında bulunduğu birçok şüpheli hakkında ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak" suçlamasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

10'A YAKIN HAKİM VE SAVCININ ADI VAR

Polisler ve adliye memurlarının da şüpheli olarak yer aldığı soruşturmada, İstanbul’da görev yapan yaklaşık 10 hakim ve savcı hakkında da delillerin elde edildiği öğrenildi. Dosyada adı geçen hakim ve savcıların, Galip Öztürk’ün liderliğinde suç örgütünün yaptığı yasadışı işleri soruşturmaması karşılığında rüşvet aldığını ileri süren özel yetkili savcılık, hakim ve savcılar ile ilgili dosyayı ayırdı.

"GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANDILAR"

Süpheli hakim ve savcıların ‘iddia olunan suç örgütünün üyesi olmadığını’ ancak görevlerini kötüye kullandığını belirten savcılık, gereğinin yapılması üzerine hakim ve savcılar ile ilgili dosyayı Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) gönderdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!