İkinci el konut fiyatları artıyor

Güncelleme Tarihi:

İkinci el konut fiyatları artıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 00:00

NİSAN ayında ikinci el konut satış fiyatı artışında lider Ankara ve İstanbul olurken, kiraların en fazla yükseldiği iller arasında Ankara üçüncü oldu.

Haberin Devamı

 

Garanti Bankası’nın desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından Ankara, Adana, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’ndeki ikinci el ve yeni konutlara yönelik hazırlanan emlak endekslerinin 2012 Nisan ayı raporu yayınlandı. İkinci el konutları içeren Reidin.com Emlak Endeksi’e göre, Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 0,86, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 9,39 oranında artış gerçekleşti. İstanbul ve Ankara, geçtiğimiz ay bir önceki aya göre metrekare başına yüzde 0,96’lık değer artışıyla, Nisan ayında ikinci el konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği iller oldu.

Kira yükselişinde

Ankara üçüncü

 

Haberin Devamı

Nisan ayında metrekare başına konut kiralarının en fazla yükseldiği il, yüzde 1,18 artışla İstanbul oldu. Aynı dönem içinde, konut kira değerleri, İzmir’de yüzde 1,12, Ankara ve Kocaeli’nde yüzde 0,67, Adana’da yüzde 0,60, Antalya’da yüzde 0,46, Bursa’da yüzde 0,22 oranında arttı.

Mütekabiliyet, 2B, kentsel dönüşümün sektör açısından önemli konular olduğunu belirten Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya, “Bu kanunların çıkması sektör için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!