Fair Play Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Fair Play Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 13:51

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 2011 Türkiye Fair Play Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapılan basın toplantısında, TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, davranış, kariyer ve tanıtım dallarında toplam 10 ödül verdiklerini kaydetti.

Jokey Erhan Yavuz, Sportif Davranış Dalı'nda “Büyük Ödül”e layık görüldü. Yavuz, 21 Ağustos 2011 tarihinde İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda Plevne Koşusu'nda yarışın favorisi Halis Karataş'ın atı “Gelibolu”nun kantarma kayışının koptuğunu fark edip, 3 saniye içinde kantarmanın parçasına uzanarak atı kontrolden çıkan rakibine verdi ve Karataş'ın yarışı birinci olarak bitirmesini sağladı. Erhan Yavuz “Eskişehirli” isimli atıyla yarışı dördüncü olarak tamamladı.

Yavuz, bu davranışından dolayı Uluslararası Fair Play Komitesi'nden (CIFP) Nisan ayının sonunda “Pierre de Coubertin Dünya Fair Play Büyük Ödülü”nü aldı.

Turgay Bahadır, “Şeref Diploması” ile ödüllendirildi

Sportif Davranış Dalı'nda Bursasporlu futbolcu Turgay Bahadır ise “Şeref Diploması” ile ödüllendirildi.

Spor Toto Süper Lig'de 21 Kasım 2011 tarihinde Bursaspor ile Samsunspor arasında yapılan maçın 42. dakikasında Turgay'ın indirdiği topu Sestak ağlara gönderdi, hakem Kamil Abitoğlu golü verdi. Samsunsporlu futbolcuların ısrarlı itirazı ile pozisyonu Turgay'a soran hakem, “Elimle indirdim” itirafı üzerine golü iptal etti ve Turgay'a sarı kart gösterdi. CIFP, Turgay'ı “Kutlama Mektubu” ile ödüllendirdi.

İstanbul 1. Amatör Küme takımlarından Kartalgücü'nün antrenörü Emrullah Kutsal'a da Şilespor ile yaptıkları maçta bir pozisyondan sonra dilinin nefes borusunu kapatmasıyla nefes alamayan ve bilincini kaybedip hayati tehlike yaşayan rakip takım kalecisine ilk yardım uygulayarak, kalecinin hayatını kurtardığı için “Şeref Diploması” ödülü verildi.

Galatasaray Eğitim Vakfı “Kutlama Mektubu” aldı

Sportif Davranış Dalı'nda “Kutlama Mektubu” ödülünü ise Galatasaray Eğitim Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Voleybol Antrenörü Arda Yolaç aldı.

Galatasaray Eğitim Vakfı, sarı-kırmızılı kulübün merhum başkanlarından Özhan Canaydın adına konan spor ödüllerinden ilkinde “Türkiye'nin en başarılı amatör sporcusu” ödülünü Fenerbahçeli ciritçi Fatih Avan'a verdiği için ödüle layık görüldü.Arda Yolaç ise genç erkek voleybol maçında rakip takım Çevregücü'nün forma eksiği nedeniyle hakemler karşılaşmanın oynanmamasına karar vermesine karşın, rakip takımın 6 oyuncusuna ısınma tişörtlerinin arkasına numara yazıp verdiği ve maçın oynanmasını sağlayarak, rakibinin hükmen yenilgisini önlediği için ödül aldı.

Kariyer ve Tanıtım Dalları ödülleri

Sportif Kariyer Dalı'nda “Büyük Ödül”e 14 Şubat 2012'de vefat eden spor tarihçisi, gazeteci ve spor yazarı merhum Cem Atabeyoğlu'na layık görüldü. Atabeyoğlu'nun 1948'den 2000 yılı sonuna kadar yayınlanan 27 kitabıyla TMOK spor kütüphanesine en fazla tarihi ve dokümanter kitap veren kişi olduğu bildirildi.

Bu dalda “Şeref Diploması” spor yazarı Necmi Tanyolaç'a, “Kutlama Mektubu” ödülü ise milli kayakçı Sebahattin Oğlago'ya verildi.

Sportif Tanıtım Dalı'nda ise gelir düzeyi düşük ilköğretim öğrencilerine Polisevi'nin halı sahasında 8 ay spor eğitimi verip, fair play felsefesini benimsetmeye çalışan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü (Polislik Şube Müdürlüğü) “Büyük Ödül” aldı.

Spor salonu olmayan okulda, eşofman ve spor ayakkabısı bile bulunmayan Ankara Etimesgut'taki Mahir Başer İlköğretim Okulu'nun öğrencilerine, 2011 yılında voleybol, basketbol ve futbolda il ve ilçe bazında toplam 8 kupa kazandıkları için bu dalda “Şeref Diploması” ödülü verildi.

TMOK 2011 Türkiye Fair Play Ödülleri, 5 Haziran Salı günü Olimpiyatevi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!