Dikkat!!! Çatınıza füze yerleştiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Dikkat Çatınıza füze yerleştiriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 00:00

Londra’da bu yaz düzenlenecek Olimpiyatlar’da olası terör saldırılarına karşı yüksek apartmanların tepesine füze sistemleri yerleştiriliyor. Piyangonun vurduğu Londralılardan olan Hilal Bozkurt, “Savunma Bakanlığı kararı bize pizzacıların el ilanlarını andıran bir broşürle duyurdu” dedi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da 27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında yapılacak 2012 Yaz Olimpiyatları öncesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Teröristlerin 11 Eylül benzeri uçaklı bir intihar saldırısı düzenleme veya füze fırlatma riskine karşı, Olimpiyat Parkı’nın çevresindeki yüksek binalara karadan havaya füzeler yerleştiriliyor.

ABD’nin en saygın gazetelerinden New York Times bu önlemleri konu alan haberinde, Türkiye göçmeni Londralı Hilal Bozkurt’un görüşlerine yer verdi. Olimpiyat Parkı’na otomobille beş dakika mesafede 700 kişinin yaşadığı 15 katlı Fred Wigg Tower’da oturan Hilal Bozkurt, İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan bir broşür geldiğini belirterek şunları söyledi:

/images/100/0x0/55ea72f6f018fbb8f880ab7e

Haberin Devamı

Bedava pizza değil füze geldi

“Bedava pizza için postayla gelen ilanlar gibi görünüyordu. Ama aslında ‘bedava füzelerden’ bahsediyordu. Binamız çevreyi ‘mükemmel’ gördüğü için İngiliz ordusu çatımıza ‘yüksek hızlı füze sistemi’ yerleştirmeyi düşünüyormuş. Broşüre göre hava savunma sistemi iyi eğitimli, profesyonel askerlerin kontrolünde olacak, güvenliğimizi artıracak ve bizi teröristlerin hedefi yapmayacakmış. Ama beş kilometre ötedeki hedefi sekiz saniyeden kısa bir sürede vuran füzelerin insanların yaşadığı bir apartmana yerleştirmesi bizi korkutuyor. Hayatımızın etkilenmeyeceği söylense de iki hafta boyunca her gün sabah 4’te işte olmam gerekecek.”

Hürriyet’e NYT’yi şikayet etti

Bozkurt, NYT’da kendi isminin geçtiği haberi Hürriyet’ten öğrendi. Bir yaşındayken anne-babasıyla Londra’ya yerleşen ve 41 yıldır burada yaşayan Uşaklı süpermarket kasiyeri, fotoğraf vermek istemediğini vurguladıktan sonra ABD gazetesine tepki göstererek şunları söyledi: “İsmimi gizli tutacaklardı. İsmim gazetede çıktığı için resmi makamlara karşı güç durumda kalabilirim. Füzeleri koyarlarsa itiraz etmem. Ama şimdi teröristler hangi çatılarda füze olacağını öğrendi. Önlem almak bu mudur? İnsanlar şok halinde.”

Haberin Devamı

O binada 15 Türk aile var

İngiliz askeri yetkililer kararın henüz kesinleşmediğini söyleseler de, İngiliz medyasına yansıyan fotoğraflar Bozkurt’un yaşadığı gökdelenin çatısında kurulum işlemlerinin başladığını gösteriyor. İki çocuk annesi Bozkurt, birinci katta oturuyor. 15 katlı binada 160 daire ve toplam 15 Türk aile var. Hiçbiri karardan memnun değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!