Eşinin kalp masajı kaptan pilotu kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

Eşinin kalp masajı kaptan pilotu kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2012 00:00

Pazar sabahı eşi ve iki çocuğuyla kahvaltı keyfi için masaya oturan THY’nin genç kaptan pilotlarından Burak Yaman, “Göğsüm ağrıyor” dedikten saniyeler sonra fenalaştı. Hostes eşi, iki kez masajla kocasının kalbini çalıştırmayı başardıysa da, Yaman’ın üçüncü kez duran kalbi, bir daha atmadı.

Haberin Devamı

TÜRK Hava yolları’nın (THY) kaptan pilotlarından Burak Yaman (38), genç yaşta kalbinin kurbanı oldu. Kaptan pilot Yaman, Beylikdüzü’ndeki evinde, pazar sabahı eşi ve 2 çocuğuyla birlikte pazar kahvaltısı yapmak için masaya oturdu. Burak Yaman, kahvaltı sırasında “Göğsüm ağrıyor” diyerek fenalaştı. İlk yardım bilgisi bulunan eski hostes eşi Nihal Yaman, kocasının durumunun ciddi olduğunu fark ederek hemen müdahale etti. Burak Yaman’ın duran kalbi, eşinin yaptığı masajla tekrar atmaya başladı, ancak bir süre sonra tekrar durdu. Nihal Yaman, yine kalp masajıyla eşini 2’nci kez hayata döndürmeyi başardı. Ancak pilot Yaman’ın kalbi, bir kez daha durdu. Bu sırada Nihal Yaman’ın ihbarıyla eve gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen, Burak Yaman kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Sağlığına düşkündü

THY’nin genç kaptan pilotlarından Yaman’ın sağlığına çok dikkat ettiği, içki ve sigara kullanmadığı belirtildi. Hatta Yaman’ın cep telefonuyla konuşurken bile özen gösterdiği, zararlı olduğu düşüncesiyle yatak odasına cep telefonu sokmadığı öğrenildi. THY’de herkes tarafından çok sevilen kaptan pilot Yaman’ın ölümü, çalışma arkadaşlarını da derinden üzdü.  Burak Yaman, Fatih Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Hasdal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine eşi Nihal Yaman, kızı Nil, oğlu Kuzey, babası Mehmet Yaman, kayınpederinin kardeşi Gani Müjde, pilot arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı.

6 yıldır kaptandı

HAVA Harp Okulu’ndan 1995 yılında mezun olan Burak Yaman, üsteğmen rütbesiyle Hava Kuvvetleri’nden ayrıldı. THY’de göreve başlayan Burak Yaman, 6 yıldır kaptan pilot olarak çalışıyordu. 2004’te uçuşlarda tanıştığı Nihal Yaman’la evlenen Burak Yaman’ın Nil (7) ve Kuzey (2) isminde çocukları bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!