"Kış olimpiyatlarına Türkiye'den sadece ben katılabilirim"

Güncelleme Tarihi:

Kış olimpiyatlarına Türkiyeden sadece ben katılabilirim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 11:07

Milli Buz Patenci Sıla Saygı, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'na katılabilmek için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte antrenmana başlıyor.

BELPA Buz Sarayı'nda sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan 16 yaşındaki genç patenci, tekler kategorisinde mücadele ettiğini belirterek, “Kış olimpiyatlarına Türkiye'den sadece ben katılabilirim” dedi.

Öncelikli hedefini, “Gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonasında başarılı olmak” diye belirten Saygı, “Dünya şampiyonasındaki başarımla olimpiyat kotası alacağıma inanıyorum. Olimpiyatlara katılırsam klasik batı müziğinin dışında bir Türk müziğiyle kaymak isterim” diye konuştu.

Antrenman saatlerinden dolayı yurt dışındaki sporculara oranla daha az çalışma imkanı bulduğunu anlatan Saygı, şunları söyledi:
“Yurt dışına gittiğimde oradaki sporculara antrenman zamanımı söyleyince çok şaşırıyorlar. Okul ve antrenman çok zor oluyor. Yurt dışında daha esnek oluyorlar. Hatta ev okulunda eğitim gören sporcular da var. Günün büyük bölümünü buzda geçiriyorlar. Ben sabah saat 05.00'de kalkarak idmana gidiyorum. Başka buz pisti yok. Bu sporu yapmak istiyorsam mecbur o saatte kalkıp gelmek zorundayım. Tesis imkansızlığı ve tüm günümün okulda geçmesinden dolayı yeterince idman yapamıyorum.”

“Buz pateni benim yaşam tarzım”

Katıldığı Türkiye şampiyonalarında birisi hariç, hepsinde birincilik elde ettiğini belirten Saygı, buz sporlarına ailesinin desteğiyle 5 yaşında başladığını söyledi.
Saygı, “Kendimi bildim bileli buzun üstündeyim. Buz Pateni benim disiplinli yaşamamı sağladı. Ben 3 gün buzda kayamadığım zaman hayatımda büyük bir boşluk hissediyorum. Buz pateni benim yaşam tarzım oldu” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!