Kes zırvalamayı!

Güncelleme Tarihi:

Kes zırvalamayı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:21

Türkiye’yi terk edeceğini söyleyen Fazıl Say, kendisine “gitmemesi” yönünde çağrı yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a sert sözlerle yanıt verdi: “Kes zırvalamayı!”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’yi terk edip Japonya’ya yerleşeceğini açıklayan Fazıl Say, kendisine “gitmemesi” çağrısında bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, internet üzerinden sosyal paylaşım ağı Twitter’dan sert sözlerle yanıt verdi.

Kes zırvalamayı


Ünlü piyanist, sayfasına şunları yazdı: “Kültür Bakanı bana ‘git-kal’ filan diyeceğine AKP’li dokunulmazlara acaba ‘vatandaşıma hakaret/küfür etme’ diyebilir mi? Kültür Bakanı! Kes zırvalamayı! Planladığımız şekliyle bitirilecektir, önce soruşturma, sonra 2012’de kalan konserler, sonra herkesle dostça vedalaşılacaktır. Alternatifi yoktur. Strasbourg’daki ilk konser beni şaşırtacak kadar iyiydi; bir gerçek var, müzik her yerde kendimizi anlatabildiğimiz evrensel ortak dilimiz. Her ne dersek diyelim, birilerinin öfke ve hışmına uğramaktayız. Aptal aptal şeyler yazınca sadece ‘iyi’ olunuyor. Reddediyorum! Onlardaki bu ‘Ben başarılı olacağım ama aynı zamanda diğer herkes başarısız olacak’ anlayışı, çocuklar gibi, olgunluk ve erdem orada değil!”

Haberin Devamı

BAKAN Günay, Say’ın Türkiye’den gideceği açıklamasına karşılık şunları söylemişti: “Ben kimsenin ülkemizden gitmesini istemem (...) ve bunun geçici bir öfke olduğuna inanmak isterim. Bir süre sonra Türkiye’den daha  güzel yaşanacak bir yer olmadığının yüksek sesle söylenecek hale gelmesini, arkadaşlarımızın iç duyguları haline gelmesini arzu ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!