Miles & Smiles kredi kartı oldu, THY ile tüm dünyaya açılacak

Güncelleme Tarihi:

Miles & Smiles kredi kartı oldu, THY ile tüm dünyaya açılacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 00:00

THY’nin 11 yıldır Garanti Bankası’yla işbirliği içinde yürüttüğü yolcu program kartı ‘Miles & Smiles’, ‘Shop & Miles’in yerini alarak kredi kartına dönüştü. Bundan böyle isteyen herkes Miles & Smiles’ı kredi kartı olarak da kullanabilecek.

Haberin Devamı

TÜRK Hava Yolları (THY) ve Garanti Bankası işbirliğinde 11 yıldır devam eden yolcu program kartı ‘Miles&Smiles’, Garanti’nin ‘Shop&Miles’ kredi kartının yerini aldı. 1 Mayıs’tan itibaren ‘Miles&Smiles’ kartlarının kredi kartına dönüştürülmeye başlandığını belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bundan sonra Garanti’nin mil de biriktirilen Shop & Miles kredi kartları, THY’nin ‘Miles & Smiles’ kartına dönüşecek. Miles & Smiles kart sahipleri ise isterlerse bu yolcu program kartlarının aynı zamanda Garanti Bankası’nın kredi kartına dönüştürebilecekler. 2.5 milyon Miles & Smiles kart sahibi üyemiz var. Bunlar isterlerse kartlarını dönüştürebilecekler” dedi.
Yurt dışına açılacak
Miles&Smiles’ın THY’nin tek resmi kredi kartı olacağını belirten Topçu şöyle konuştu: “THY’nin yurt içi ve yurt dışında çıtasını yükselttik. Atatürk Havalimanın’da dünyanın en iyi CIP salonlarından birini kurduk. Şimdi bunları başka illerimize de yaygınlaştırıyoruz. Star Alliance Grubu’nun faydalandığı CIP salonlarından Miles&Smiles kart sahipleri de yararlanıyor. Önümüzdeki dönemde bu kartı daha da geliştirmek istiyoruz. Miles&Smiles üyelerimizin yüzde 75’i Türkiye’den geri kalan yüzde 25’i de dünyanın çeşitli ülkelerinden. Garanti Bankası işbirliğiyle “muhabir banka” sıfatıyla ‘Miles&Smiles’ı yurt dışında da çıkartmayı hedefliyoruz. Örneğin Amerika’da 80 bin  Miles&Smiles üyesi olduğunu biliyoruz. Bu kartın kullanıcıları nerede fazlaysa çalışmaları orada yoğunlaştıracağız. ”
50 milyar mil dağıtacak
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, THY’nin yolcu program kartı ve Shop&Miles kredi kartı sayısının hızla arttığını belirterek, “Bu konuda iki kurum işbirliği yaparak oluşan sinerjiden yararlanmak istedik. Bana göre THY Türkiye’nin en önemli global markası. Garanti’nin teknoloji yaklaşımı ortadadır ve aynı yaklaşımı Türk Hava Yolları’nda da görüyorum. 11 yılda 380 bin kart ile 57 milyar mil dağıttık. Gelecek 5 yılda 1 milyon karta çıkıp 50 milyar mil dağıtmayı planlıyoruz. Bol bol mil kazanılacak bir program oluşturduk.”

Haberin Devamı

Kazanılan miller, TL olarak harcanabilecek

Haberin Devamı

GARANTİ Ödeme Sistemleri Eşbaşkanı Mehmet Sezgin, THY ve Garanti’nin  2001 yılında Shop&Miles programına başladıklarını kaydederek şu bilgileri verdi:
Garanti’nin Shop&Miles kartı ve THY ile işbirliği içinde yürüttüğümüz Miles&Smiles kartını evlendirdik.
11 yıldır yaptığımız birebir gibi mil kazanmayı farklı hale getiriyoruz.
THY’nin web sitesinden ve telefonla bilet alanlara 1 TL’ye 2 mil vermeye başlayacağız. Diğer alışverişlerde ise 1 TL’ye 1 mil verilecek. *Eğer kart sahibi Classic Plus müşterisiyse yüzde 25 daha fazla, Elite veya Elite Plus  müşterisiyseniz yüzde 50 daha fazla mil kazanma imkanı var.
Amerikan Express kullanıyorsa zaman da Gold’da yüzde 15, Elite Premium ve Platinum üyeleri yüzde 25 daha  fazla mil kazanılacak.
Yeni dönemde, alışverişten elde edilen millerle de bir üst statüye geçme imkanı sağlanacak.
Miller alışverişte ve özellikle restoranlar, araba kiralama, otellerde TL olarak da harcanabilecek.
Ödül bilet alınırken, alan  vergileri de miller ile ödenebilecek.

Haberin Devamı

Miles&Smiles üyelerinin yüzde 70’i kredi kartına geçmek istiyor

THY Genel Müdürü Temel Kotil, Miles&Smiles’da classic, classic plus, elite card ve elite plus gibi çok uçmaya bağlı olarak farklı kategorilerde kartların bulunduğunu hatırlatarak, şunları anlattı: “Kart sahipleri bütün havaalanlarındaki bagaj haklarından, Star Alliance imkanlarından ve CIP  salonlarından yararlanıp, hem de mil kazanacaklar. Kartın cinsine göre daha fazla mil imkanı sunuyoruz. 2.5 milyona yakın Miles&Smiles üyemiz var. Üyelerimize kredi kartını bir opsiyon olarak sunuyoruz. Ama bu işbirliği öncesinde yaptığımız araştırmada, zaten üyelerimizin yüzde 70’i özellikleri geliştirmiş kredi kartına geçiş yapmayı istediklerini belirtti. Eğer bu kişilerin özellikleri Granati Bankası’na uyarsa o zaman kredi kartına geçmiş olacaklar. Bu bir yolcuya yardımcı olma programıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!