Eğlence gecesi kabusa döndü

Güncelleme Tarihi:

Eğlence gecesi kabusa döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2012 00:00

Geçtiğimiz mart ayında iki günlük ziyaret için İzmir’e gelen Trakya Üniversitesi öğrencisi Musa Dertli bir ay süren yaşam mücadelesinin ardından hayata tutundu, ancak yatağa bağlı kaldı.


İZMİR’de, Trakya Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Musa Dertli’nin, çok özlediği eski dersane arkadaşlarıyla eğlence gecesi kâbusa döndü. Dertli, geçen martta iki günlük tatil için İzmir’e geldi. Ailesiyle hasret gideren genç adam, daha sonra da birlikte üniversiteye hazırlandığı dersane arkadaşlarıyla buluştu. İnciraltı’nda eğlenip sohbet eden Musa Dertli ve arkadaşları, daha sonra iki otomobille evlerine dönmek için yola çıktı. Dertli, Ege Üniversitesi öğrencisi Anıl Özkozanoğlu’yla birlikte kız arkadaşları Melike Özlevent’in kullandığı otomobile bindi.
Yatağa bağımlı kaldı
Arkadaşlar yol boyunca şakalaşıp eğlenirken, Özlevent, yönetimindeki otomobilin kontrolünü yitirdi. Yoldan çıkan araç, kaldırıma çarpıp ardından da yan tarafta bulunan otoparktaki altı otomobilin üzerine uçtu. Çarpışma sırasında arka koltukta oturduğu için camdan yola fırlayan Musa Dertli, ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Sürücü Melike Özlevent’le Anıl Özkozanoğlu ise kazadan yara almadan kurtuldu.
Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Dertli, bir ay süren yaşam mücadelesinin ardından hayata tutundu. Hayatta kalmasıyla ailesini büyük sevince boğan genç adam için acı gerçek de bundan sonra ortaya çıktı. Otomobilden fırladığı sırada omurların kırıldığı, omuriliğinin zedelendiği belirlenen Musa Dertli, yatağa bağımlı kaldı. Dertli, tedavisinin tamamlanmasının ardından, maddi imkansızlıklara rağmen evinde kendisini için hazırlanan ve hastane odasını andıran odaya götürüldü.
Sanal alemde buluşuyor
Okulunu bitirip iş hayatına atılmanın hayallerini kurarken, yaşadığı kazanın ardından yatağa bağımlı kalan Musa Dertli, yine de hayata küsmedi. Sosyal yönden faal bir öğrenci olan Dertli’nin şimdi tek dünyası yatağında kullanabildiği bilgisayarı oldu. Bilgisayarından sosyal paylaşım siteleri üzerinden arkadaşlarıyla bağlantısını koparmayan Musa Dertli’nin en büyük hayali ise eskisi gibi aktif yaşama dönebilmek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!