Judoda 1 altın 1 bronz madalya

Güncelleme Tarihi:

Judoda 1 altın 1 bronz madalya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 22:38

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Juda Ümitler Avrupa Kupası'nı Türk Milli Takımı ilk gün aldığı 1 altın ve 1 bronz madalyayla tamamladı.

Sportforum Berlin Salonu'nda düzenlenen Judo Ümitler Avrupa Kupası'nda ikinci gün yapılan müsabakalarda erkekler 73 kiloda İslam Abanoz ve bayanlar 70 kiloda Sebile Akbulut rakiplerine yenilerek madalya şansını yitirdi.
Avrupa Kupası'nda dün yapılan karşılaşmalarda İlayda Seyis bayanlar 52 kiloda altın, bayanlar 40 kilo müsabakaları sonrasında Rabia Şenyayla bronz madalya kazanmıştı.

Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Gülkader Şentürk turnuvada 7'nci olurken, erkekler 60 kiloda mindere çıkan Recep Kılınç ilk müsabakada omuzundan sakatlanmıştı. Türk Milli Takımı, 7-8 Mayıs'ta Berlin'de düzenlenecek Ortak Çalışma Kampı'na katıldıktan sonra 9 Mayıs'ta Türkiye'ye dönecek.

Judo Milli Takımı Antrenörü Mustafa Birinci, AA muhabirine, 28 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Avrupa Kupası'na 4'ü bayan toplam 7 sporcuyla katıldıklarını belirterek, “Hedefimiz bu turnuvada kendimizi görüp haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası için iyi bir hazırlık geçirmek. Bu turnuvaya Avrupa dışından gelen ülkeler de katıldı” dedi.

Sporcuların ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu ifade eden Birinci, “40 kiloda mücadele eden Rabia Şenyayla, rakipleri ile yaptığı mücadele çok iyi performans gösterdi. Müsabaka sonunda şansız bir şekilde 3'üncülüğü elde etti. Bu madalya aslında altın değerinde. 48 kiloda mücadele eden Gülkader Şentürk de önde götürdüğü müsabakada şansız bir şekilde diskalifiye oldu” diye konuştu.

Birinci, muhtemelen buraya katılan sporcularla gidecekleri Avrupa Şampiyonası'nda 3'ü bayanlardan olmak üzere 4 madalya beklediğini bildirdi.
Amaçlarının bu sporcuları 2016 ve 2020 olimpiyatlarına taşımak olduğunu vurgulayan Birinci, “Hedefimiz tecrübe kazandırmak, eksiklikleri tamamlamak, gelişimlerine katkı sağlamak” dedi.
Judoda 2000 yılında bir olimpiyat şampiyonunun çıktığını, daha sonraki olimpiyatlara katılımın 1 sporcuyla gerçekleştiğini anlatan Birinci, bu yıl iki sporcunun Londra Olimpiyat Oyunları'na gideceğini belirtti.
Bunun olimpiyat kotasının zor olmasından kaynaklanmış olabileceğini ifade eden Birinci, “Ancak bu mazeret değil. Ne kadar zor olursa olsun, Türk insanının yapısında mücadeleci hırs var. Gönül istiyor ki 7 sıkletin 7'sinde de Londra'ya gidelim. Bundan sonra bu çocuklar arasında üst düzey sporcular çıkacak” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!