Başbakan Gaziantep'te konuştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Gaziantepte konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 15:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidar olduklarında ’Komşu ülkelerle sıfır sorun’ dediklerini söyledi, ancak ’sıfır sorun’ ve Atatürk’ün ’Yurtta sulh cihanda sulh’ sözlerinin bazılarınca yanlış değerlendirildiğini öne sürdü. Erdoğan, "Sıfır sorun demek her olay karşısında sessiz kalmak değildir, yan gelip yatmak değildir. Zulme boyun eğmek değildir" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel ’Ana’ uçağı ile saat 14.00’te Gaziantep’e geldi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın karşıladığı Başbakan Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da eşlik etti.

Havaalanından otobüsle Gaziantep AK Parti İl Kongresi’nin yapıldığı Şehit Kamil İlçe Belediyesi tarafından yeni yaptırılan 7 bin kişilik Karataş Spor ve Kongre Salonu’na geçen Başbakan Erdoğan’a salonu dolduran Gaziantepliler sevgi gösterilerinde bulundu. Salonda ’Hiç bir diploma senin çıraklığın kadar gurur vermiyor Ustam’ yazılı döviz dikkat çekerken folklorcu kızların davul şovu da büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

‘ZULME BOYUN EĞMEYİZ’

Başbakan Erdoğan, beraberindeki 7 bakanla birlikte Gaziantep AK Parti İl Kongresi’ne katıldı, son seçimde bu ilde yüzde 62 oy aldıklarını hatırlatarak Gazianteplilere teşekkür etti. Erdoğan, "Biz oy oranı arttıkça böbürlenen değil, sorumluluğu artan bir partiyiz" dedi.

Erdoğan, konuşmasında ağırlıklı olarak komşu ülke Suriye’de yaşanan şiddet olayları ve bu ülkeyle olan ilişkiler üzerinde durdu. İktidar olduklarında ’Komşu ülkelerle sıfır sorun’ dediklerini, ancak ’sıfır sorun’ ve Atatürk’ün ’Yurtta sulh cihanda sulh’ sözlerinin bazılarınca yanlış değerlendirildiğini söyledi, "Sıfır sorun demek her olay karşısında sessiz kalmak değildir, yan gelip yatmak değildir. Zulme boyun eğmek değildir" diye konuştu.

Erdoğan, CHP’nin dış politikalarını eleştirmelerini de eleştirip, "Bizim dış politikada ulaştığımız hedeflere CHP’nin hayali bile erişemez" diye konuştu.

KONTEYNER KENTE ZİYARET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gaziantep’ten sonra ziyarete gideceği Kilis’teki konteyner kentte 9 bin 633 Suriyeli barınıyor. Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler ilk etapta Hatay’ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı İlçeleri’nde kurulan çadır kentlere yerleştirildi. Daha sonra Kilis’in Öncüpınar Gümrük Sahası’ndaki Hac Konaklama Tesisleri’nde 13 Ocak’ta Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konteynır kentin kurulması için çalışmalara başlandı. 12 bin kişi kapasiteli kentte toplam 2 bin konteynır kuruldu. 9 bin 633 Suriyelinin barındığı ve altyapısı tamamlanan konteynırların içinde mutfak, banyo ve yatak odası bulunuyor. Konteynır kentte ayrıca çocukların eğitimi için ilköğretim okulu, lise ve kreş ile Suriyeliler’in zamanlarını geçirebilecekleri sosyal tesisler ve cami yapıldı. Özel olarak korunan konteyner kentte gözetleme kuleleri de yer alıyor. Konteynır kentte parmak izi uygulamasıyla giriş çıkış yapılacak bu çalışmada sürdürülüyor. Konteynır kentte barınan Suriyeliler’in, yiyecek, içecek ve temizlik malzemesi gibi birçok ihtiyacı Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor.

Haberin Devamı

2 SURİYELİ ÖLMÜŞTÜ

9 Nisan’da muhaliflerin Suriye’nin Türkiye sınırındaki Esseleme Sınır Kapısı’nı ele geçirmek için düzenlediği silahlı saldırıda çıkan çatışmada seken kurşunlar konteynır kentte kalanlara isabet etmiş, 2 Suriyeli hayatını kaybederken 1’i Türk tercüman 13 kişi de yaralanmıştı.

SLOVENYA’YA GİDECEK

Başbakan Erdoğan, konteynır ziyaretinin ardından eşi ve beraberindeki bakanlarla birlikte Gaziantep’ten Slovenya’ya gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!