Yabancı dilde marka oldu sırada inşaat var

Güncelleme Tarihi:

Yabancı dilde marka oldu sırada inşaat var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 00:00

Klasik dersane kavramının çok ötesinde bir yapıyla kurulan Obem Eğitim Merkezi, bugün yabancı dilde 11+1 seçeneği sunuyor. Genel Müdür Burak Emert, inşaat sektörüne de girme planları yaptıklarını söyledi, “Farklı konut, villa ve rezidanslar yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR’de 2006’da kurulan ve alanında önemli bir marka galine gelen Obem Eğitim Merkezi’nin genel müdürü Burak Emert’in şimdiki hedefi inşaat sektörü. Emert, yabancı dilin ardından inşaat alanında da fark yaratan projelere imza atmak istiyor. Burak Emert’in hedefleri arasında ayrıca Obem’i bölgeye yaymak da yer alıyor.
Kurumun 2006’da 6 yabancı dil seçeneğiyle kurulduğunu hatırlatan Emert, ”İlk etapta fazla bir dille girmek istemedik. Piyasanın beklentileri doğrultusunda yol almayı tercih ettik. 2007’de dil sayısı 10’a çıktı. Bugün ise 12 yabancı dil eğitimiz var. İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Japonca, Hollandaca, Çince, Portekizce ve Yunanca’nın yanı sıra İzmir’de yaşayan yabancılara Türkçe eğitimi veriyoruz. Kentteki yabancı sayısı arttığı için böyle bir seçeneği bünyemize kattık” dedi.

Yeni şubeler yolda

Haberin Devamı

Önümüzdeki döneme ilişkin hedefler hakkında da bilgi veren Burak Emert, bölgesel bazda şubeleşme planlarının bulunduğunu dile getirdi. Emert, “Bize bayilik için çok talep geliyor. Kalitemizden ödün vermemek adına bu taleplere sıcak bakmıyoruz. Ancak, bölgede kendimize bağlı şubeler açmak istiyoruz. Planlarımız arasında Aydın, Bergama ve Dikili var. İki yıl sonra hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Dil eğitimin ardından inşaat sektörüne de girme planları yaptıklarını anlatan Burak Emert, kente farklı projeler kazandırmak istediğini kaydetti. Emert, “İzmir’e bu anlamda son yıllarda güzel yatırımcılar geldi. Farklı mimari yapıtlar kazandırmak için çalışıyorlar. Biz de burada yerimizi almak istiyoruz. Farklı konut, villa ve rezidanslar yapmayı hedefliyoruz. İzmirli’nin tahmin edemeyeceği bölgelerde farklı projeler imza atacağız. İki yıl sonra bu alana girmeyi planlıyoruz. 2014’ten itibaren İzmir’de inşaat sektöründe büyük hareketlilik yaşanacak ve biz de burada yerimizi alacağız. Şu anda arsa arayışlarımız sürüyor” dedi.

İlk sırada üniversiteliler


Kursiyer profilinde ağırlığı üniversite öğrencilerinin çektiğini anlatan Burak Emert, “Daha sonra ise yetişkinler geliyor. Şu an bin 100 öğrencimiz var. Geçen yıl bu 850 civarındaydı. Yetişkinlerin yabancı dil eğitimi, çalışma hayatlarıyla birlikte götürdükleri zaman az da olsa zorlaşıyor. Onlara uygun programlarımız oluyor. Böylece yetişkinleri biraz olsun yabancı dil eğitimine zaman ayırmaları için teşvik ediyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

40 öğretim görevlisiylehizmet verdiklerini anlatan Emert, personelin yarısının yabancı uyruklu olduğuna dikkat  çekti. Burak Emert, “Öğretilen dil nerenin ana diliyse eğitmenin de oradan olmasına özen gösteriyoruz. Alanında uzman kişilerle çalışıyoruz. Genç ve sürekli kendini yenileyen kadromuz var. Çünkü öğrencilerimiz de sürekli gelişim içinde. Gençler karşılarında dinamik, etkin iletişim kuran, dersi  zevkle anlatan öğretmenler istiyor. Bu nedenle eğitmenlerimizin
de kursiyerlerimizle güçlü iletişim içinde olmalarını istiyoruz” ifadesini kullandı. Genç ve dinamik bir ekip

Çok farklı bir merkez

Obem Eğitim Merkezi’nin farkındalık-larından da söz eden Emert, sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim kalitemizin yanı sıra VIP oda, en yeni filmlerin gösterildiği sinema salonu, modern oturma gruplarıyla donatılmış dinlenme alanları, günün stresini atmayı sağlayan büyük bir tuzlu su akvaryumu ve kafemizle farkındalık yaratıyoruz.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!