TEV: 191 bin öğrenciye burs verdik eğitime 25 tesis kazandırdık

Güncelleme Tarihi:

TEV: 191 bin öğrenciye burs verdik eğitime 25 tesis kazandırdık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2012 00:00

Türk Eğitim Vakfı (TEV) bugüne kadar 191 bin 886 öğrenciye yurtiçinde, 1372 öğrenciye de yurtdışında burs sağladı. Bu yıl 45’inci yılını kutlayan TEV’in eğitim projelerine devam ettiğini belirten TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

9 ülke ile işbirliği

“Gençlerimizin iyi eğitim ve öğretim görmesi için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. 25 eğitim tesisi kurduk ve 9 ülke ile işbirliği yaptık. Türkiye’nin Atatürk ilke ve devrimleri ile aydınlanan yolunda, en değerli varlığımız olan ülkemiz gençliğinin eğitimine hayırsever bağışçılarımızın verdiği destek, Türk Eğitim Vakfı tarihinde altın harflerle yerini almıştır. TEV olarak bağışçılarımız ve TEV dostları ile el ele vererek bu çatı altında daha nice eserler yaratacağımıza ve TEV’in daha nice 45 yıllara taşınacağına inancımız tamdır.”

Kız yurtları yapıyor

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı ise yeni bir projeye başladıklarının altını çizerek, “TEV Kız Yurdu Projesi’ni hayata geçireceğiz. Kız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını gidermek üzere yurtları yaptırılıyor. Bu amaçla ilk olarak İzmir Balçova’daki kız öğrenci yurdu açıldı. Trabzon’da da yurt binası inşa ediliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!