“Bilinmeyenler” NASA, ABD Hava Kuvvetleri ve Harvard'a saldırdı

Güncelleme Tarihi:

“Bilinmeyenler” NASA, ABD Hava Kuvvetleri ve Harvarda saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 09:50

Kendilerini “Bilinmeyenler” (The Unknowns) diye adlandıran bir hacker grubunun, NASA, ABD Hava Kuvvetleri, Fransa Savunma Bakanlığı, Avrupa Uzay Ajansı ve Harvard'ın siteleri dahil olmak üzere bazı yüksek profilli bilgisayar ağlarını çökerttiği iddia edildi.

Haberin Devamı

İnternet korsanları yaptıkları eylemin amacının, güvenlik zafiyetlerini ortaya çıkarmak olduğunu belirtti.

 

ZDNet teknoloji sitesinin öne sürdüğüne göre, “Bilinmeyenler” 10 ağın yönetimine girdi ve bunların bazılarından bilgi sızdırdı.

 

Korsanlar ulaştıkları bilgileri Pastebin sitesinde paylaştı, askeri dokümanları ise MediaFire’a yükledi. Softpedia, Pastebin’de paylaşılan bazı bilgilerin tarihinin Mart ayı olduğunu bildirdi.

 

Saldırıya uğradığı belirtilen siteler arasında NASA’nın Glenn Araştırma Merkezi, USMilitary.com, Tayland Kraliyet Donanması, Bahreyn Savunma Bakanlığı, Renault Co. ve Ürdün Sarı Sayfalar sitesi de olduğu iddia ediliyor. Ancak konuyla ilgili yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

Haberin Devamı

İYİ AMAÇLAR İÇİN ÇALIŞIYORLAR

“Bilinmeyenler” kendilerini “beyaz şapkalı hacker’lar” olarak tanımlıyor, yani iyi amaçlar için korsanlık yapıyor.

 

Grup Twitter sayfasından yaptığı zafer açıklamasında, “Biz ‘Bilinmeyenler’iz; bizim bilgimiz konuşur ve bilgelik dinler” derken, internet güvenliğini artırmak istediklerini belirtti:

 

“Kurbanlar, bazı belgelerinizi ve verilerinizi yayınladık. Muhtemelen size biraz zarar verdik ama gerçekten hedefimiz bu değildi. Çünkü öyle olsaydı siteleriniz kullanılmaz hale gelirdi. Halbuki şimdi birkaç hafta içinde bizim bulduğumuz boşlukları yamayacaksınız. Bizim istediğimiz de bu.

 

“Veri tabanlarınıza nasıl girdiğimiz konusunda size bilgi vermeye hazırız. Ne zaman olursa bize ulaşabilirsiniz, bekliyor olacağız.

 

“Diğer internet sitelerine de sesleniyoruz: Geliyoruz, lütfen, hazır olun, sitenizi koruyun ve hack’lememize engel olun. Biz harekete geçmeden bizimle bağlantıya geçin, size yardım edelim.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!