Fatih Terim ve Şenol Güneş'ten sert açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Fatih Terim ve Şenol Güneşten sert açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 23:55

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan ve 0-0 sona eren karşılaşma sonrasında çok sert açıklamalarda bulundular.

Haberin Devamı

Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan iki teknik direktör, Fenerbahçe'nin teknik patronu Aykut Kocaman'ın hafta sonu Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor - Galatasaray maçı sonrasında söylediği "Spor kamuoyunun vicdanı olduğu fikrindeyim. Adalet duygusunun da olduğunu düşünüyorum. Bizim maçlar da, her takımın maçları da seyrediliyor. Bakalım sonu ne olacak hayırlı olsun" sözlerine tepki gösterdi.

İşte Fatih Terim ve Şenol Güneş'in o açıklamaları...

ŞENOL GÜNEŞ: "O BİLEREK YAPIYOR"

Güneş, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu ve bundan sonraki iki maçta futbol konuşmak istemediğini vurgulayarak, “Futbolun olması için adaletin ve barışın olması gerekiyor. Özellikle barışın olmadığı bir adalet olmaz. Adalet ararken barışı da kaybedeceğimizi düşünüyorum. Şu anda tehlikeli bir gidişteyiz” dedi.

Haberin Devamı

“Bugünkü maçta biz yeneriz, Galatasaray yenebilir, berabere kalırız, şampiyonluk kaybedilebilir, kazanabilir ama kitleleri tahrik eden bir anlayışla hiçbir yere varamayız” diyen Güneş, “Şu anda o durumdayız. Gizli bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Futbolun birleştirici unsurunu maalesef ayrıştırıcı duruma getirdik. Onun için yetkililerin sorumlu olmasını söylüyorum. Medyadan sorumlu olmasını diliyorum. Çok tahrik var. Bunun sonu yok, bu gidiş iyi gidiş değil” şeklinde konuştu.

NEVZAT ŞAKAR: "KOCAMAN İSTANBULSPOR'DAN NEDEN KOVULDU?"

“Taraftarımız Fenerbahçelilerle hiç ilgilenmeden bizi desteklesin”

Şenol Güneş, hafta sonunda Fenerbahçe ile kendi sahalarında yapacakları maç için taraftarlarına seslenerek, şöyle devam etti: “Taraftarlarıma söylüyorum. Bizim sahamıza gelecek Fenerbahçelilerle hiç ilgilenmeden, hatta 'hoşgeldin' bile demeden, çiçek de vermeden, herhangi bir taşkınlık yapmadan gelsinler, nefeslerini bitirinceye kadar bize destek olsunlar. 3 puan alıp, onları gönderelim. Çünkü bu tehlikeli oyunun oyuncusu olmak istemiyoruz. Bize bunu yıkabilirler. Son olaylara baktığınız zaman en sonunda Trabzonspor suçlanır duruma geldiğine göre bunlar da olabilir. Maalesef haksızlığa uğrayan bir kent durumuna düşmek durumundayız. Onun için bunlar halledilmeden, futbolun bir oyun olarak oynanmasını doğru bulmuyorum. Sahadaki oyunda o yener, bu yener, hakem hata yapar, bunlar tartışılabilir, ama bugün artık bunlar tartışılmıyor.”

Haberin Devamı

ALİ DÜRÜST'TEN DEMİRÖREN'E GÖNDERME

“Aykut Kocaman'ın konuşması önemli değil”

Bir gazetecinin, “Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın geçen haftaki açıklaması sizi üzdü mü?” soru üzerine Güneş, “Evet, kesinlikle doğru. Geçen sene aynı olayı bana yaptılar. Onun konuşması önemli değil. Onu konuşturan ve destekleyenler çok önemli. Bir söz söylenmesi önemli değil, o sözün kamuoyunda oluşturulması, olgunlaştırılması ve toplum üzerinde kullanılması önemli. Aykut hoca konuşur, pas geçersiniz” dedi.

Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı'nın Trabzonspor'un teşvik verdiğini söylediğini hatırlatan Şenol Güneş, şunları söyledi: “Kenan Yaralı Trabzonspor'un teşvik verdiğini söylüyor. Hikmet Karaman'ı aradım, böyle bir şey olmadığını söylüyor. Ama yazı yazıldı, olay bitti. Böyle bir olaydan nasıl biz söz üreteceğiz? Suçlayıp, çekip gidiyor. Sonra şehir olarak ben suçlanıyorum. Ama lütfen bu insanlar, bu toplum aptal değil. Bu toplum neler olduğu görüyor.

Haberin Devamı

Ben en çok haksızlığa uğrayan kişiyim. İsim veriyorum. Kemal Kapulluoğlu ve Şekip Mosturoğlu döneminde benim milli takımdaki görevime son verildiği zaman, para önemli değil, 'yetimin hakkını yedirmedik' diye beyanat verdikleri yönetim tarzını oluşturanlar onlar. Bugün de aynı adamlar devrede. Hiçbir şey değişmez.

Fenerbahçe maçı olağanüstü maç olacağını düşünüyorum. Sabırlı ve sağduyulu olacağız. Ondan sonra Beşiktaş maçını oynayacağız. Ama bu ligin buzdolabına konulup, elden geçirilmesi gerekiyor. Gelecek yılları kurtarmak için. Bu görünmeyen büyük bir tehlike var. Güçlüyseniz haklısınız. Herkes kendini biliyor.”

Şenol Güneş, “Aykut Kocaman'dan başta sizden ve Trabzonspor'dan özür dilemesini bekliyor musunuz?” sorusu üzerine de “Özür dilemesini beklemiyorum. Onu bilerek yapıyor. O bilerek yapılan bir şey. Suçlular cezasını çekecek. Çekmediği müddetçe bunlar böyle devam edecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Güneş, ilk Etik Kurulu raporunda Trabzonspor'un temiz olduğunun belirtilmesi üzerine, sözlerini şöyle tamamladı: “Bahsettim kimlerin ne olduğunu. Bugün herkes biliyor. Hukuken aklanabilirsiniz, vicdanen aklanamazsınız. Hukuka uydurursunuz. Çünkü Türkiye'de böyle. Size söyledim, benim canım yandı. Size isimler verdim. Benim yaşım 60. 10-15 yaşında futbolculuğun serseri, ahlaksızlık işi olmadığını ispatlamak için yıllarca oynadım, hiç değişmedim. Olabildiğince sakin kalmaya çalıştım. Bugün benim canım yanıyor. Bugün geçen 45 yılıma üzülüyorum. Keşke o günler olsaydı. Serseriler, ahlaksızlar işi olsaydı daha iyiydi. Şu an çok daha tehlikeli bir durumdayız.”

Haberin Devamı

“Güneydoğu olaylarından daha büyük olaylar...”

Güneş, yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, şu anda Türkiye'de çok tehlikeli bir durum olduğunu savunarak, “Sadece futbol olarak değil, her alanda. Bana göre Güneydoğu olaylarından daha büyük olaylar görüyoruz şu anda. Gizli bir tehlike büyüyor. Daha dikkatli olmak gerekli. Ben bunu söylerken önünü açmış gibi görünüyorum ama tam tersini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

FATİH TERİM: "SAYGI İSTİYORSA ÖNCE DİĞER İNSANLARIN EMEKLERİNE GÖSTERMELİ

Fatih Terim, Trabzonspor'la ilk oynadıkları maçla ilgili olarak  Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın ifadelerinin sorulması üzerine,  sarı-lacivretli teknik adama göndermede bulundu.

Büyük bir camianın teknik adamı olmanın ve o yükü taşımanın zorluğuna  değinen Terim, “Üstelik 1 yıldır da çok zor, stresli günler yaşıyorlar. İnsanın onu kaldırması çok kolay değil. Biz de o günlerde böyle hatalar yaptık, hala da  yapmaya devam ediyoruz. Hoşgörülü, saygıyla yaklaşmayı bilmeliyiz. Bir insan kendi emekleri için saygı istiyorsa, önce bu saygıyı diğer insanların emeklerine  göstermelidir. Büyük camialarda böyle çalkantılar kolay olmuyor ama sonuç  itibariyle, hem hoşgörüyü hem saygıyı göstermeyi bilmek lazım” diye konuştu.

Bu sezonda şampiyonluğun ayrı bir değeri olup olmadığı yönündeki soruya  tecrübeli teknik adam, şampiyonluğun değerinin hep aynı olduğunu vurgularken,  “Artı bir değeri yok ama ne zaman oluruz onu bilmiyoruz. Artık her gün başka bir  futbol dışı gündemle oyuncuların da konsantre olması kolay değil. Herkes kendi  kafasına göre bir şeyler yapıyor, futboldan bir şeyler almaya çalışıyor. Vermeyi  düşünen çok az. Her gün yeni bir gündemle uyanıyoruz. Oyucuların bu kadar işin  arasında çıkıp oynamaları bile mucize bence. Tarifi imkansız, daha önce görülmesi  mümkün olmayan bir kategori oynuyoruz. Bakalım, Allah nasip ederse şimdilik 2 maç  kaldı. Bu sizim tahminiz. Sonra 3 maç daha konulup, hatır kupası eklenebilir”  ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın PFDK'ya sevk edilmesi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Galatasaray'ı PFDK'ye sevk etmesine  değinen tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için işlerimizin zor olduğunu söylüyoruz hep. Şu an söylemek  istediğimiz tonlarca şey var ama söyleyemiyorum. Söylemek istemiyorum.  Federasyonun böyle bir tasarrufu var. 10 aydır niye yoktu? Ceza verebilecek mi?  Verecek mi diye sormuyorum. Bu ülke ne zarar gördüyse, 'Desinlerciler'den gördü.  Galatasaray Kulübü ve camiasının, hafızalarımız iyi tazeleyin, bundan 1,5-2 ay  önce, hiç birleşmediği kadar birleşmesi gerektiğini burada söyledim. Şimdi  anladınız mı ne demek istediğimi. Futboldan başka her şeyle uğraşıyoruz.  Kazanalım, kaybedelim, oynayalım ama hayır. Hep kavga dövüş içindeyiz. Uzak  kalmaya çalışıyoruz ama bize de sirayet etti. Böyle bir söylemden oyuncuların da  etkilenmemesi mümkün değil. Okuyorum kulüplerin deklarasyonlarını. Ceza vermeleri  gerekir ama veremezler. Bir Galatasaraylı olarak da çok üzgünüm, futbola bu kadar  emek vermiş bir insan olarak da. Kazanıp kaybetmekte sorun yok. Ama işin başka  boyutuyla ilgilenmekten, sahaya bir türlü inemiyoruz. Bugünkü maçın sonucuyla  ilgili söylemiyorum bunu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!