Pusula, takvim, metre hesap makinesi ve mendilli protesto

Güncelleme Tarihi:

Pusula, takvim, metre hesap makinesi ve mendilli protesto
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 00:00

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü ve Balçova İlçe Başkanı Oktay Duru ile partililer, Üçkuyular metro inşaatında buluştu, açılış tarihinin yıl sonuna ertelenmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Partililer, üzerinde, “İzmir metrosu gecikir, belki hiç gelmez”, “İzmir’in yolları taştan, sen çıkardın metro beni baştan”, “Susma, sustukça metro bitmez” yazılı pankartlar taşıdı.

Uçar, “Yaklaşık 5.5 kilometrelik hattı bitiremediler. Halk, esnaf perişan oldu. Ankara ve İstanbul’da nasıl yapıldıysa İzmir’de de bitirilmesini istiyoruz. Ne yapıyor ne yaptırıyor. Başkan Aziz Kocaoğlu’na kargoyla pusula, takvim, metre ve hesap makinesinin yanı sıra ‘Ağlayıp da gözlerimden mi olayım’ dediği için kuru mendil ve metroyu elini yüzüne bulaştırdığı için de ıslak mendil göndereceğiz” dedi.

Halkın şikayetleri

Ötnü, “Metronun bitiş tarihi sürekli erteleniyor. Keşif projesi, zemin etüdü iyi yapılmamış. Jeoloji mühendisliği çok gelişti ancak bu gelişmelerden yararlanamıyorlar. Yazın tozundan, kışın çamurundan bıktık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Duru da metro inşaatı çevresindeki esnafın ayakta kalabilmek için kredi çektiğini ancak artık onu da ödeyemediğini belirterek, “Bölgede emlak fiyatları yarı yarışa düştü. Halkın şikayetlerini dile getiriyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!