Putin şov

Güncelleme Tarihi:

Putin şov
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 00:00

Rusya’nın başkenti Moskova’da Birleşik Sendikalar tarafından düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşünde toplanan halkı büyük sürprizler bekliyordu.

Haberin Devamı

RUSYA'DA BİR MAYIS COŞKUSU / WEB TV

Tverskaya Caddesi’nde biriken kalabalık, Kızıl Meydan istikametine hareket etmeye hazırlandığı sırada caddeye Kremlin kortej araçları yanaştı. Arabaların birinden Devlet Başkanı görevine seçilmiş Başbakan Vladimir Putin ile Devlet Başkanı görevinde bulunan, ancak haftaya Başbakan olacak Dmitriy Medvedev indi. Putin ile Medvedev’in katıldığı 120 bin kişilik 1 Mayıs yürüyüşü muhalefete “Halk bizimle” mesajı verme amacı taşıyordu. Moskova, 1991’den beri böyle bir şov görmemişti. 1 Mayıs’ta sokağa inen son lider Boris Yeltsin olmuştu.

/images/100/0x0/55ea4293f018fbb8f874861d

EMEK HER DİLDE / FOTO GALERİ

 

Haberin Devamı

DIŞ BASIN TÜRKİYE'DEKİ KUTLAMALARI BÖYLE GÖRDÜ / FOTO GALERİ

Öğle birası

Yarım saat kadar devam eden 1 Mayıs yürüyüşünün sonunda Putin’e cadde kenarındaki bir büfeyi işaret eden Medvedev, “Gel buraya da uğrayalım” dedi. Moskova sokaklarında gezintiye çıkmış iki ahbap gibi davranan iki lider “Jiguli” adındaki pub restorana daldı. Bu ziyaretin önceden planlandığı içerideki havadan anlaşılıyordu. Herkes gibi sırasını bekleyen Putin ile Medvedev ilk tabakları kendileri aldı. Rusya’da genelde öğlen 12’den önce içki içmeye başlayanlara alkolik gözüyle bakıldığını hatırlatan Medvedev, saatine bakıp, “Vladimir Vladimiroviç, saat 12’yi 10 geçiyor. Artık buranın birasını da deneyebiliriz” dedi ve masada bulunanlara birer kadeh Rus birası sipariş etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!