Bakan ÅžimÅŸek: Radikal önlemler alacağız

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek: Radikal önlemler alacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2012 00:26

Maliye, gelir paketinden sonra şimdi de gider paketi üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Gelir paketinde içki ve sigara vergilerinin otomatiğe bağlanması, kira beyannamesinde üst gelir grubu için istisnanın kaldırılması gibi tedbirler alan Maliye,  gider paketinde ise bazı kamu harcamalarında kesintileri gündeme getirecek.

Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin Altın Kalem Ödül töreni ile 25. yıl kutlamalarına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerle sohbet etti. İçerisinde radikal tedbirlerin yer aldığı yeni bir gider paketi hazırladıklarını açıklayan Bakan Şimşek, paketin haftaya yapılacak Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi.

Paketin içeriği hakkında bilgi vermeyen Şimşek, sadece Milli Emlak ile ilgili yeni bazı kararların alınacağını söylemekle yetindi.

Bakan Şimşek: Radikal önlemler alacağız

Haberin Devamı

Hükümet, memur zammı ve 5 aylık maaş farkı ile bireysel emeklilik sistemindeki katkının artırılması, sanayi teşvikleri gibi gider artırıcı kararlar sonrasında gelir artırıcı önlemlere ağırlık veriyor.

Bu çerçevede Maliye, artan bütçe açığını azaltmak ve yeni oluşacak harcamaları finanse edebilmek için geçtiğimiz hafta vergi artışlarının da bulunduğu gelir paketi açmıştı.

Sadece gelir tedbiriyle artan giderlerin karşılanamayacağını gören Maliye'nin paketinde yatırım bütçesi ile sosyal güvenlik bütçesinde kesintiler olabileceği tahmin ediliyor.

Bakan Şimşek'in sözünü ettiği milli emlak ile ilgili yeni kararların ise sosyal tesis satışı ya da arsa-arazi satışı olabileceği söyleniyor. 
 Â
ayalp@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!