Mobilya sektöründe açık 30 bin kişi

Güncelleme Tarihi:

Mobilya sektöründe açık 30 bin kişi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 00:00

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kayseri başta olmak üzere mobilya sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacının yaklaşık 30 bin kişi olduğunu açıkladı.

MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu mobilya sektörüyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de mobilya üretiminin ve tüketiminin arttığının altını çizerek, sürekli gelişen sanayinin bu anlamda kalifiye eleman ihtiyacının da artırdığını söyledi.
500 bin kişi yan sanayide
Türkiye’nin dörtbir yanında mobilya firmaları olduğunu ama Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Kayseri’de mobilya sektörünün öncülerinin yer aldığını belirten Davulcuoğlu, şunları söyledi:
“Bu illerimizde yoğun olarak işe alım yapılıyor. Yan sanayi ile yaklaşık 500 bin kişinin istihdam edildiğini söyleyebiliriz. Sektörün yoğun olduğu şehirlerde iş hacmi de geniş olduğu için en fazla bu bölgelerde kalifiye elemana ihtiyaç duyuluyor. MOSDER olarak sektörümüzdeki kalifiye ara eleman açığının 30 bin kişi kadar olduğunu öngörüyoruz.”
371 liseye tanıtım
MOSDER olarak, sektörde yaptıkları inceleme ve araştırmalar sonucunda, endüstri meslek liselerinin mobilya bölümleri mezunu kalifiye ara eleman boşluğu bulunduğunu gördüklerini belirten Davulcuoğlu, “Hem gençlerin meslek sahibi olmasını sağlamak hem de mobilya sektörüne eğitimli ve işi bilen insanlarımızı kazandırmak için bir projeye adım attık. Proje kapsamında, Türkiye genelindeki 371 endüstri meslek lisesinde mobilya sektörünü tanıtmaya başladık” dedi. Davulcuoğlu, projeyle öğrencilere mobilya alanında uzmanlaşmaları halinde kendilerini bekleyen olanakları anlattıklarını söyleyerek, “Bilgilendirme adına okullara konuyla ilgili afişler asılıyor ve bilgilendirici el ilanları dağıtılıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!