'Merkel, Ukrayna'daki Avrupa Şampiyonası'nı boykot edecek' iddiası

Güncelleme Tarihi:

Merkel, Ukraynadaki Avrupa Şampiyonasını boykot edecek iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 15:12

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, cezaevinde bulunan eski Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko'ya yapılan kötü muamele sebebiyle Ukrayna'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası maçlarını boykot etmeyi düşündüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Alman "Der Spiegel" dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre Başbakan Merkel, Timoşenko'nun serbest bırakılmaması durumunda bakanlarına maçları boykot etmelerini önerecek.

Haberde, bu öneriye sadece spordan sorumlu olan Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in dahil edilmeyebileceği belirtilirken, Bakan Friedrich'in ise Ukrayna'nın Harkov kentinde Almanya ve Hollanda arasında oynanacak karşılaşmayı statta, ancak daha önce Timoşenko'yu cezaevinde ziyaret etmesine izin verilmesi durumunda izleyeceğini açıkladığı kaydedildi.

Friedrich, daha önce de cezaevinde bir insana kötü muamele yapıldığını bildiği bir ülkedeki statta maç seyredemeyeceği açıklamasında bulunmuştu.

Almanya'nın yeni Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da, protesto için Ukrayna'da yapılacak zirveye gitmeme kararı aldığını bildirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!