İstanbul'da ÖMSS başladı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda ÖMSS başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 11:40

Bu yıl ilk defa yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) İstanbul'dan 7 bin 114 aday katıldı.

Haberin Devamı

Sınavın düzenlendiği merkezlerden biri olan Ataköy'deki Medeni Berk İlköğretim Okulu'nda adaylar güvenlik kontrolünden geçirilerek salonlara alındı.

Tekerlekli sandalyesiyle gelen adaylar, okulun ilk katında sınava girerken, bazı adayların daha önceden talepleri doğrultusunda ise sınav merkezlerinde özel sınıflar hazırlandı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nail Abdulgazi Alataş, sınava Türkiye'de genelinde tüm engelli gruplarında 60 bin 346 adayın katıldığını belirterek, bunlardan 7 bin 114'ünün İstanbul'da olduğunu belirtti.

Sınavın İstanbul'da 91 merkezde yapıldığını dile getiren Alataş, ÖSYM'nin bu konuda çok ciddi katkılarının olduğunu, sınavın ilk defa yapılmasından dolayı çıkabilecek aksi durumları önceden tahmin ederek tedbir almaya çalıştıklarını kaydetti.

Alataş, İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nin talep eden engellileri araçlarla sınav merkezlerine taşıma konusunda çok ciddi desteklerinin olduğunu ifade ederek, sınavın 1 saat süreceğini ve her engelli grubuna sınavın değişik bir formatta yapıldığını anlattı.

Alataş, “Görme engelli olanlara okuyucu veya sınav kağıdını işaretleme desteği gibi her türlü tedbiri aldık. Bazı adaylar talepleri doğrultusunda tek başına bir salonda sınava giriyor. Bu yardımlar, tamamen adayın ihtiyacına göre belirlendi. Bize önceden başvuran tüm adaylara gerekli desteği verdik” dedi.

Sınavın 2 yıl geçerliliğinin bulunduğunu ve adayların işe alımlarında yüksek puan sahiplerinden başlayacaklarını belirten Alataş, şu anda engelli grupları için açık olan kadro sayısının yaklaşık 20 bin civarında olduğunu, ilk etapta 5-6 bin kadronun doldurulmasını planladıklarını kaydetti.

“Keşke daha önceden böyle bir sınav yapılsaydı”

Adaylardan 33 yaşındaki ortopedik engelli Dilek Gümüş de gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa böyle bir sınav yapıldığı için çok heyecanlı olduğunu anlatarak, “Keşke daha önceden böyle bir sınav yapılsaydı, belki çok daha önceden işe girebilirdim. Bize bu imkanı sağlayan devlet yetkililerine teşekkür ederim” dedi.

Sınava nişanlısıyla katılan 34 yaşındaki üniversite öğrencisi ve 22 yıldır ortopedik felç rahatsızlığı bulunan Hakan Görgün ise bu sınavla engelli grubunda işe alımların düzene gireceğini dile getirerek, “En çok merak ettiğim konu, soruların nasıl olacağı. Çünkü ilk defa böyle bir sınav yapılıyor. Eskiden her kurum ayrı ayrı sınav yapıyordu. Bu durum kargaşaya neden oluyordu” diye konuştu.

Sınava giren 26 yaşındaki bedensel engelli 26 yaşındaki oğlu Ercan Karahan'ı okul bahçesinde bekleyen anne Şefika Karahan da çok heyecanlı olduğunu belirterek, daha önceden de bir kurumun sınavına giren oğlunun iyi puan alması için çok dua ettiğini söyledi. Okulun bahçesinde bekleyen adayların ailelerinin çocukları için dua ettiği görüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!