"Üniversitede böyle bir kıyım görülmedi"

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede böyle bir kıyım görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 13:09

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi'nde “haksız yere” görevlerinden alınan tüm akademisyenlerin en kısa zamanda görevlerine iade edilerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, “Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ın göreve gelir gelmez ağır bir ideolojik yaklaşım sergilemeye başladığını ve üniversitede tam anlamıyla kıyım yaptığını” ileri sürdü.

“Giresun Üniversitesi'ne ve Giresun Üniversitesi'nin gelişimine çok büyük zararlar verecek şekilde baskıcı bir anlayışla yüksek okul müdürleri, rektör yardımcıları ve bölüm başkanlarının bir gecede görevden alındığını” belirten Canikli, şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir kıyım üniversite camiasında eşine az rastlanan bir olaydır. Bu kıyım Giresun'un akademik ve kültürel geleceğini olumsuz yönde etkileyecek acımasız bir kıyımdır. Böyle bir anlayışın bilim dünyasında yeri yoktur.

İdeolojik öncelikler ve intikam duygusuyla yapıldığını düşündüğümüz bu tasfiye operasyonunu kınıyoruz. Haksız yere görevlerinden alınan tüm akademisyenlerin en kısa zamanda görevlerine iade edilerek yapılan yanlıştan geri dönülmesi gerekir. Akademik özgürlüğe ve akademik iklime yakışmayan bu siyasi kadrolaşmayı üniversite özgürlükleri açısından çağdışı buluyoruz.

Giresun Üniversitesi'nin bu tür ideolojik atama haberleriyle değil, bilimsel başarılarla gündeme gelmesini temenni ediyoruz.”

REKTÖR NE ZAMAN ATANMIŞTI?

Haberin Devamı

Giresun Üniversitesi'ne yaklaşık 2 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından mart ayında rektör ataması yapıldı.

1 Haziran 2010 tarihinde Kurucu Rektör Prof. Osman Metin Öztürk'ün emekliye ayrılmasının ardından vekil rektörlerin görevlendirildiği Giresun Üniversitesi'ne Mart 2012'de Cumhurbaşkanlığı tarafından Prof. Dr. Aygün Attar atandı.

Cumhurbaşkanlığı Resmi web sitesinde Giresun Üniversitesi Rektör atamasıyla ilgili "Sayın Cumhurbaşkanımız, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Aygün Attar'ı atamışlardır" açıklaması yer almıştı.

Giresun Üniversitesi'nde Kurucu Rektör Prof. Osman Metin Öztürk'ün emekliye ayrılmasının ardından Prof. Dr. Aygün Attar vekil olarak görevlendirilirken, 18 Haziran tarihinde de rektörlük seçim kararı alınmıştı.

Haberin Devamı

Seçim sonucunda Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar 31, Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Prof. Dr. Aygün Attar 21, Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Prof. Dr. Yılmaz Can 2, Prof. Dr. Murat Teker ise 1 oy almıştı.

Seçim sonucuna göre YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığına sunulacak üç isim arasında bulunan Prof. Dr. Yılmaz Can'ın istifa etmesiyle başlayan rektörlük krizi yaşanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!