Her spor dalını denedi, judoda karar kaldı

Güncelleme Tarihi:

Her spor dalını denedi, judoda karar kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 12:13

Görme engelli Halil İbrahim Önel, “olimpiyat” özlemiyle başladığı judoda, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na katılmanın hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

Görme Engelliler Judo Milli Takımı'nın Bursa kampında bulunan Önel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır judo ile uğraştığını söyledi.

Görme engelli olarak, evde oturmak yerine çok genç yaşlardan itibaren sporla uğraştığını ifade eden Önel, 3 yıl önce başladığı judoda, mili takıma kadar yükselme başarısı gösterdiğini kaydetti.

Önel, önce atletizm daha sonra da futbol ve halterle uğraştığını vurgulayarak, “Halter, olimpik bir branş olmadığı için judoyu tercih ettim. Halter hocalarım güç sporu olduğu için bana judoyu önerdiler. Onların önerisiyle judoya yöneldim” dedi.


2012 Londra Paralimpik Oyunları için şu ana kadar 6 sporcunun katılma hakkı elde ettiğini dile getiren Önel, “Hedefim, Londra Paralimpik Oyunları'na vize almak. Önümüzde daha süre var. Bunun için çok çalışıyoruz” diye konuştu.

Önel, daha önce görme engellilerin sosyalleşme adına tüm spor branşlarıyla ilgilendiğinin altını çizerek, federasyonların kurulmasıyla bunun değiştiğini belirtti.

“Ben hep tek branşla uğraştım” diyen Önel, şöyle devam etti: “Tek branşta daha başarılı olacağımı düşünüyorum. Futbol oynarken de atletizm yaparken de halterle uğraşırken de hep tek branşta çalıştım. Şimdi de judo dışında bir branşla uğraşmıyorum. Bu sayede daha iyi konsantre olabiliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!